En bil er kjekk å ha, av flere grunner, og jeg er glad jeg selv har hatt flere biler i min eie men at en motorsykkel har en lang liste med fordeler enn deres ”firbente” venner, er ikke jeg i tvil om.Av:Mona Forsnes

Min erfaring er, om du liker motorsykler, er det en god sjanse for at du også liker biler, lastebiler, båter og fly også, så lenge det er en motor, kan smilet oppstå. Men, hvis man skal velge en av kategoriene, går mine tanker fort over på hva en motorsykkel kan gi tilbake til deg som eier.

Her kommer det en liste som gjelder mange av oss motorsyklister og vi deler den gjerne med deg slik at du kan gjøre opp din personlige mening om saken:

  1. I stedet for en bil i garasjen, kan du fort få plass til tre eller fire motorsykler på samme plass.
  2. Motorsykler bruker lite drivstoff.
  3. Motorsykler utkonkurrerer biler. Noen biler finner du sikkert som kan hamle opp med en Hayabusa men prisen er gjerne ikke diskutabel i forhold.
  4. Du kan gjenoppbygge en motorsykkel hvis du kan mekke litt, det er heller ikke så mye karosseriarbeid. Og med få deler, blir det også billig å lakkere.
  5. Motorsykler koster mindre enn en bil. Både klassiske og samleobjekter kan ofte bli kjøpt mye billigere enn en vanlig godt brukt bil.
  6. Motorsyklister kjører sikrere, de tekster ikke når de er på sykkelen (hvertfall ikke meg).
  7. Å kjøre motorsykkelen er lystbetont og ønsker du mer kontakt med din passasjer, kan du bare klemme inn bremsen litt hardere ved neste stopp.
  8. På en motorsykkel, får du masse frisk luft og duften av frisk eng og skog, er mye bedre enn duftimitasjonen som henger på speilet på en bil.
  9. På motorsykkelen trener du opp koordinasjon og balanse. Hendene blir brukt til brems og clutch, mens føttene blir brukt til brems og skifting av gir, samt å opprettholde balanse på sykkelen når du kjører i lav fart. Ikke så mye brukt i bilen
  10. Og kanskje det beste av alt, en motorsykkel har så langt aldri bli kalt tilbake til fabrikken fordi den utilsiktet har hatt for skarp akselerasjon.

Du har helt sikkert flere gode grunner, del de gjerne med oss.

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss