Asfaltmangel-1

 

Når snø og tele forsvinner fra et nedslitt veinett i vårt langstrakte land, er Vegvesenet og landets fylkeskommuner klar for vedlikeholdsarbeid.

 

Flere av oss har stått i kø for asfaltleggerne, nikket til trafikkdirigentene som vinker oss videre, passert blinkende gule lys på oljete kjøretøy, lukten av varm asfalt river i nesen, varme/svarte veiarbeidere og ikke minst glad for at det er blitt noen nye mil med ny asfalt som dekker det nedslitte veidekke rundt om i landet.

 

Ca 1.9 millioner tonn asfalt

Det blir noen lastebillass når ca 1.9 millioner tonn asfalt skal kjøres ut til både riksvei og fylkesveier og pengene som er planlagt å bli brukt, er satt til å bli nesten 2.1 milliarder kroner.

 

Asfaltsesong

Det vil variere litt fra landsdel til landsdel når asfaltsesongen starter men vil i hovedsak starte fra mai til ut i september.

 

Sjefingeniør Even K. Sund i Statens vegvesen forteller at det meste av årets asfaltarbeider gjelder vedlikehold av eksisterende riks- og fylkesveger, mens litt asfalt på nybygde veger er også med i de 79 kontraktene som vi i disse dager er i ferd med å inngå med asfaltentreprenørene, sier Sund.

 

I tillegg inngår en rekke andre arbeider som fresing, justering av kummer, overflatebehandling og andre følgearbeider.

 

Finn ditt distrikt her.

 

Økende ulykker og nesteulykker for asfaltarbeidere

Hvert år er det ca 300 registreringer av uønskede hendelser i tiden asfaltlegging skjer og bilister er de som forårsaker hendelsene.

 

Videosnutten under forteller hvilke utfordringer det er å ha en slik type jobb:

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss