Åtte poeng fra NM-tittelen

Del:

Full fart i to runder. Deretter cruisekontroll fram til målpassering.

Det var oppskriften MX-stjernen Kenneth Gundersen fra Lillestrøm brukte for å sike seg to nye heatseiere og femti nye mesterskapspoeng i helgens NM-runde for 450 kubikkcentimeters motocrossykler på Eksismoa Motorpark Motocrossbane ved Våler.

Dermed har Gundersen vunnet seks av seks mulig heat så langt i årets NM. Yamaha-føreren leder mesterskapet klart før den siste NM-runden på Re i Vestfold om to uker.

Av Roy Hovdan

Kong Kenneth av skandinavisk motocross viste nok en gang at han er i verdensklasse på to hjul denne sesongen. I realiteten er han uten reell konkurranse i NM for 450-sykler (MX1) i år. Like suveren er han i det åpne svenske mesterskapet hvor han også har vist seg å være i en klasse for seg.

Topp ti-plassering holder til NM-ttttel
Ledelsen i NM er så stor at han vinner NM sammenlagt hvis han får åtte poeng, det vil si tiendeplass eller bedre, i et av et av de to gjenstående heatene. Derfor gir det neppe feite utbetalinger hos bookmakerne å sette penger på Kenneth som årets tittelvinner i verken i Norge eller Sverige. Det er nok bare skader eller en serie med tekniske havari som kan hindre at Kenneth tar to mesterskapstitler i år.

Syk før MX2-kvalifiseringen
Kenneth hadde også tatt mål av seg å vinne NM-tittelen i den mindre klassen MX2 (250 ccm). Men da Kenneth og familien våknet med feber og influensasymptomer i morges, valgte Kenneth å trekke seg fra dagens starter for å være noenlunde sikker på at han ville bi frisk til neste helgs SM-kjøring i. Tidligere i år har Kenneth stått over et heat i denne klassen på grunn av skade, og brutt et annet på grunn av tekniske problemer. Dermed er det klart at MX2-tittelen klarer Gundersen ikke å ta i år.

– Nå skal jeg ta det med ro fram til neste helgs SM-runde i Finspång. Jeg må jo bli kvitt dette viruset jeg har pådratt meg. I Finspång skal jeg forsøke å styrke SM-ledelsen ytterligere. Jeg trenger noen poeng etter at jeg ble disket i et heat i forrige runde. Om to uker er jeg tilbake på motocrossbanen i Re og da skal jeg forsøke å avgjøre Norgesmesterskapet i min favør, forteller en lett hostende men svært optimistisk Kenneth Gundersen.

Når årets motocrossesong er over, skal Kenneth Gundersen konsentrere seg om sin debut og videre deltagelse i et par runder i Enduro-VM.

Comments Closed