Suzuki-fører Carl Berthelsen er vanligvis ikke fornøyd etter å ha krasjet, men under NM-åpningen på Rudskogen smilte sørlendingen fra øre til øre. Pressemelding:

– Det høres faktisk rart ut, men jeg er faktisk fornøyd selv om jeg krasjet sykkelen og ikke kom til mål, smiler Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb. Grunnen til at Suzuki-føreren kunne smile bredt tross krasj er fordi ting virkelig har løsnet etter helgens NM-åpning.

– Jeg har ventet så utrolig lenge på denne følelsen. Ting begynner virkelig å løsne, og jeg er veldig nær tempoet jeg hadde før jeg ble skadet, smiler Superbike-føreren.

Krasjet fra tredjeplass

Under helgens NM-åpning i roadracing på Rudskogen Motorsenter ble det kjørt to løp. I det første løpet endte Carl Berthelsen på en fjerdeplass.

– I det første løpet følte jeg ikke helt at ting stemte. Jeg var ikke så aggressiv som jeg ønsker å være. Så når det ble fjerdeplass bestemte jeg meg for at jeg skulle kline til i det andre løpet, sier han. Det var nettopp det Berthelsen gjorde. Sørlendingen lå på tredjeplass, men ble litt for ivrig og krasjet.

– Ting stemte så utrolig bra i det andre løpet. Det er så utrolig oppløftende. Jeg kjørte så aggressivt som jeg ønsker, og jeg fant virkelig god følelsen. Jeg hadde bestemt meg for å prøve å ta igjen de to som lå i tet. Jeg ble litt for ivrig og falt av sykkelen i en nedbremsing. Det var et veldig snilt fall og jeg skled bare ut i sanden. Jeg løp bort til sykkelen i håp om å kunne fortsette, men en styrepinne var knekt og løpet var ødelagt, sier Berthelsen, som ikke henger med leppa av den grunn.

– Jeg trodde ikke jeg skulle kjenne denne følelsen så tidlig i sesongen, så nå er jeg bare utrolig glad. Nå kjenner jeg at vi er i nærheten av det tempo jeg skal ha, og da kan jeg også være med å kjempe om et NM-gull, forklarer han.

NM-gullet er ikke kjørt fordi du krasjet i helgen?

– Nei, langt derifra. Det er mange løp i NM, og for meg var det viktigst å kjenne at kroppen fungerer som den skal. Nå gleder jeg meg utrolig mye til fortsettelsen, sier en meget fornøyd Berthelsen.

Det var Norvald Haaland som vant begge NM-løpene i Superbike-klassen på Rudskogen, og leder dermed NM i Superbike etter at to runder er kjørt av årets mesterskap. Neste runde i NM kjøres i Mo I Rana siste helgen i juni. Før det kjøres den andre runden i det nordiske mesterskapet på Alastaro i Finland 19. -20. juni.

– Nå blir det veldig viktig for meg å ta med meg den gode følelsen fra helgen til de neste rundene. Nå blir det travelt frem til begynnelsen av juli, og jeg er veldig glad for at ting nå har løsnet etter skadene, smiler Berthelsen.

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss