– Som om fotballklubben Start skulle spilt i Champions League, men det kommer jo aldri til å skje, sier Suzuki-føreren.

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjører IDM-finalen i Superbike på Hockenhei 19.september. Det er like stort som om fotballaget Start skulle spilt i Champions League i følge Superbikeføreren.

– Den eneste forskjellen er jo at Start kommer aldri til å kvalifisere seg til Cahmpions League, men jeg er jo allerede på startlistene til IDM-finalen, smiler Carl Berthelsen.

Vil kjøre internasjonalt

Berthelsen har som mål å hevde seg høyt i internasjonal roadracing, og IDM er det høyeste man kommer etter VM.

– IDM har et ekstremt høyt nivå. Det kjører flere verdensmestere i serien. Det å kvalifisere seg til finalene i mesterskapet er veldig vanskelig, og det å ta poeng i mesterskapet er ennå vanskeligere, sier Carl Berthelsen, som satser på en topp 15-plassering i finalen som gir poeng i mesterskapet. Berthelsen mener IDM-finalen holder høyere nivå enn selveste EM-finalen i Superbike.

– Det er jeg ikke i tvil om. Etter VM så er det IDM som har det høyeste nivået, forklarer Berthelsen, som neste år håper å kjøre fast i det tyske mesterskapet. Carl Berthelsen hadde mål om å kjøre flere runder i det tyske mesterskapet IDM allerede denne sesongen, men på grunn av sin dårlige form etter fjorårets kyssesyke, har han måtte bremse ned.

– Målet har vært at vi skulle kjøre mer internasjonalt. Det gir oss langt mer enn å kjøre NM. Men på grunn av den dårlige formen jeg har hatt igjennom denne sesongen har det ikke vært vits å kjøre internasjonalt, understreker Suzuki-føreren.

Formen på vei tilbake

Etter helgens NM-finaler på Vålerbanen merker Carl Berthelsen at formen er stigende, og at han kan være med å kjempe internasjonalt allerede denne sesongen.

– Selv om det ikke ble noen topplassering i helgen, så merker jeg at ting begynner å stemme bedre og bedre. Vi er med i krigen, og det er et godt tegn. Vi er ikke redd for å angripe, og det er veldig betryggende. Jeg merker selv at vi har et stykke igjen formmessig, men jeg vet at de halvannet sekundene vi ligger etter på runden er der, så sant kroppen fungere optimalt. Så jeg er godt fornøyd med helgens runder som telte både i NM og i det nordiske mesterskapet, forklarer Berthelsen. Berthelsen endte på en åttendeplass og en femteplass i de to løpene på Vålerbanen i helgen.

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss