Carl Berthelsen ryggopereres mandag

Del:

Nordisk mester i RoadRacing 2007, Carl Berthelsen (33) fra Kristiansand (Borg MC klubb), legges under kniven på Førde sykehus mandag etter å ha hatt en slitsom ryggprolaps i hele år.

Det er den velrenommerte kirurgen, Jan Orlin, som skal uføre inngrepet på Carl.

Krasjen på Rudskogen den 14.september, som kostet Carl og teamet NM gullet i 2008, gjorde denne skaden ennå verre og det var ingen annen utvei enn operasjon.

Inngrepet skal utføres med såkalt mikrokirurgi og det ventes at restitusjonstiden ikke blir lang hvis alt går som planlagt.

Carl har vært veldig redusert fysisk den sist måneden da sterk stråling ned i høyre ben har gjort at kun trening i basseng har vært mulig.

Det var derfor viktig at operasjon ble utført så raskt som mulig sånn at oppkjøringen til neste sesong kan starte så tidlig som mulig.

Han har også redusert styrke og førlighet i høyre skulder som følge av den samme krasjen. MR av skulder er sendt over til en spesialist i Oslo som ser på dette og vurdere videre hva som eventuelt må gjøres her.

All treningen i vann har gjort skulderen bedre, så her er det håp om å slippe operasjon.

Carl har gjennom årene opparbeidet seg erfaring med å måtte trene seg opp igjen fra skader. Han sier selv at det ikke bør by på noen store problemer med å komme seg etter dette.
Det er alltid tungt å begynne på igjen fra bunn, men en ubeskrivelig god følelse når man føler på kroppen at man er tilbake sier Carl.

Berthelsen_02_1224484744_1224484752.jpg

Comments Closed