I dag ble detaljene for 2011 utgaven klar og det er tredje gangen konkurransen blir gjennomført i Sør-Amerika og 1. januar er startstidspunktet og det varer til og med den 16 samme måneden.Av: Mona Forsnes

Denne gangen må deltakerne kjøre gjennom de ekstreme nordlige regionene av Argentina og Chile, mot grensene til Bolivia og Peru, før de får en hviledag i Arica, før de igjen må kjøre tilbake til Buenos Aires.

Ruten innholder 9000 km med veier, stier, sanddynermen de vanskeligste partiene er blitt gjemt til andre del av konkurransen for å bygge opp en crescendo av spenning som inkluderer en nesten 5000 kilometer lang og innviklede reise. Her skal deltakerne virkelig få prøve seg på en ekstrem utfordring.

Både veteraner og nybegynnere er nå klar til et eventyr der det er 430 forskjellige kjøretøy som skal stå på startlinjen (20 % økning fra i fjor). Det er den 32 gangen løpet vil bli arrangert og ikke bare er det ny rekord for deltagerne, det er også en regelendring som gjør at det er en mere rettferdig konkurranse innen motorsykkelgrenen både for eliten og vanlige dødelige..

KTM er tilbake med Cyril Despres, Marc Coma og vår egen Pål Anders Ullevåseter som nå må konkurrere med like mye kraft som Aprilia (Lopez, Duclos), BMW (Frétigné, Verhoeven),Yamaha (Viladoms, Rodrigues), Sherco (Casteu), Honda (Bethys, Pisano) dette gjelder også Beta (Boano).

Før de europeiske deltakerne kan begynne, skal kjøretøyene først forlate Le Havre i slutten av november og ferden vil gå over Atlanteren der de kommer i havn til Buenos Aires. Når de har passert nåløyet til de tekniske og administrative papirmøllen, kan deltakerne endelig slippe fri sommerfuglene i maven..

Kilde: Dakar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss