ApPhotoSport.com

ApPhotoSport.com

 

For de som trodde at Cyril Despres hadde sluttet for godt med Dakar, må tro om igjen. Han er nå byttet fra KTM til Yamaha.

 

Cyril Despres har så langt vunnet fem ganger i Dakar-rallyet så langt og skal nå kjøre en Yamaha YZF450 til neste år. Yamaha førere har hatt suksess tidligere og Stéphan Peterhansel har blant annet vunnet seks ganger som er rekorden for en og samme person. Yamaha har siden 1979 vært med på å satt sitt preg med ni forskjellige førere.

 

Dakar er blitt brukt som rullende laboratorium av Yamaha og de har utviklet motorsyklene sine fra å være en ensylindret, etterfulgt av totakter, som igjen ble avløst av YZ450 og WR. I 2010 ble de motivert til å lage en ny Dakar-prototype.

 

Potensialet i den nye motorsykkelen er uten tvil meget godt og med Cyril Despres som nyansatt fører, samt et godt team, har de planer om å vinner neste års løp.

 

Cyril Despres:

”jeg er veldig motivert av tanken på å bli en del av Yamahas ”blåe menn”. Jeg husker jeg så på de på TV som gutt og drømte…… Innen Yamaha har jeg oppdaget en sterk familiefølelse, med god kommunikasjon og teknisk innsikt som er motivert og villige til å høre. Jeg er sikker på at vi kommer til å bygge et sterkt, samkjørt team, med kun et fokus: Å oppnå seier! Jeg er også veldig glad over at Mickael Metge vil bli minhjelperytter. Han er en abisiøs nykommer som gjennomførte sitt første Dakar i år og er ekstremt motivert.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss