cialis order

no/wp-content/uploads/2013/01/Ullevålseter-Dakar-2013-2-670×443.jpg» alt=»» width=»670″ height=»443″ />

 

Pål Anders Ullevålseter fikk ekstra utfordringer i tilegg til en utfordrende etappe som bestod av mye løs sand men han dro det hele i land og kjørte tilslutt inn på en 11. plass som også ga han en 3. plass i sammendraget.

 

Spesialetappen strakk seg over 243 kilometer med start i Pisco Peru, og målgang i Nazca. Ruten gikk hovedsaklig gjennom sand, før det ble en 95 km lang transportetappe. Etappen var utfordrende med en del klatring og downhill.

 

2 meters dyp hull og motorproblem

 

– Det holdt på å gå skikkelig galt i dag. Først ca. midtveis på etappen, var det gravd et firkantet hull, 2 meter dypt midt på en grusvei der jeg kom i 150km/t. Heldigvis fikk jeg lagt meg ned i fart, og skrenset en del før jeg neeesten falt nedi. Sykkelen endte med forhjulet nedi hullet, mens bakhjulet og jeg klamret oss fast i kanten og fikk jeg dratt «oss» opp.

-Tapte noe på dette, men senere, ca. 300 meter før mål tapte jeg ytterligere 30-40 sekunder da motoren plutselig stoppet pga noe dårlig bensin jeg hadde fått tidligere på etappen. For å få den i gang igjen, måtte jeg bytte til reservetanken, og dette tok altså noe tid også.

-Ellers trives jeg godt med å starte rundt 10. plass (man starter på plassering fra etappen dagen i forveien). Da har man en del spor å forholde seg til og det blir ikke så «flat sikt» i sanden.

-Har ikke knallgod følelse på etappen i dag, men strategien om å være tålmodig i starten fungerer og jeg er veldig fornøyd med å ligge 3 i sammendraget.

Vinneren av dagens etappe ble nok en gang Francisco Lopez Contardo fra Chile på tiden 02:26:35 og han slo nordmannen med 8 minutter og 30 sekunder.

 

Ullevålseter ligger nå på 3. plass i sammendraget – 00:04:59 bak sammenlagtleder Cyril Despres fra Frankrike.

 

 

Dakar toalett

Det trenger nødvendigvis ikke å være enkelt med toalettbesøk når man er med i rallyet og kanskje er det en «anelse» varmt innenfor all klærne til vår norske ørkenrotte…

 

 

4. Etappe

4. etappe starter 11.45 norsk tid. Pål Anders Ullevålseter starter som nr 11 kl 12.03.

 

Dagen starter med en transportetappe på 289 km ned til kysten. Spesialetappen strekker seg over 429 kilometer med målgang i Arequipa. Dagens etappe innebærer mye klatring, helt opp til 2200 moh og kalde forhold for kjørerne. Blandede forhold med hovedsaklig ørken, men felter med grusvei.

Kart-detaljer:
Følg tracking live her:

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss