De politiske partiene møter MC-folket

Del:

Før Stortingsvalget for fire år siden arrangerte Norsk Motorcykkel Union (NMCU) valgmøte på Tyrigrava kafé.

Også i årets valgkamp har NMCU invitert de politiske partiene til debatt på Tyrigrava kafé, MC-folkets møtested ved Gamle Mossevei, syd for Oslo.

Med et publikum på mer enn 1000 motorsyklister ble møtet for fire år siden et av valgkampens største. Et konkret resultat av valgmøtet var at motorsyklistene fikk innfridd sitt krav om et forbud mot videre bruk av wirerekkverk.

Onsdag 26. august, kl 18.30 blir representanter for de åtte største partiene kjørt fra Stortingsgarasjen til Tyrigrava i sidevognsykler fra Norsk Sidevogn Klubb. Kortesjen blir eskortert av ombygde motorsykler fra Company MC og Rulpers Hog. Et kvarter etter ankomst entrer politikerne, med Per Sandberg, Hallgeir Langeland og Knut Arild Hareide i spissen, scenen for å forklare sitt partis syn på aktuelle MC-spørsmål som:

Prikker for å kjøre 6 km/t for fort, automatisk fotografering i fotobokser og bortfall av kravet om identifikasjon av fører: Hvor langt er egentlig norske myndigheter villige til å gå i trafikksikkerhetens navn?
Å innføre rushtidsavgift for MC ville være en selvmotsigelse!
Når blir det bevilget penger til å sette opp MC-vennlige underskinner på rekkverk i farlige svinger?
Innføring av et uavhengig veitilsyn vil gi bedre MC-sikkerhet!
Amatørbygde motorsykler er vakre kunstverk med innovative tekniske løsninger: Hvorfor vil myndighetene ta livet av byggekulturen? Vi krever en egen godkjenningsordning for amatørbygde sykler!

Debatten blir ledet av Hans Petter Strifeldt og Bent Ording fra NMCU.

Linker:
Valgmøteplakat
NMCU

Comments Closed