Antallet motorsyklister er rekordhøyt, samtidig som antallet dødsulykker er rekordlavt i Sverige. SMC (sveriges MotorCyklister) mener dette er et resultat av at motorsyklistene selv er blitt mer oppmerksom på egen kjøreferdighet. Det er budskapet i pressemeldingen fra SMC.

I 2010 omkom 36 motorsyklister i trafikkulykker mot 59 personer i 2007. En forklaring på den positive utviklingen er at motorsyklistene har begynt å ta kurs for å heve sine kjøreferdigheter frivillig. SMC har siden 70-tallet tilbudt førerkurs for motorsyklister og i de senere årene har interessen for disse kursene blitt økt. I 2010 tilbydde de 15000 kursplasser i Sverige og det blir ikke mindre satsing på kurs i 2011, dette i tråd med den økende interessen for kursene de tilbyr.

I 2010 gjennomførte SMC en undersøkelse for å få vite hva motorsyklistene mente om å delta på slike kurs og for å finne ut av om de mener slike kurs har noen effekt på deres ferdigheter på to hjul. Drøyt 1700 personer svarte og 70 % av disse hadde gjenomgått et slikt kurs. Svarene viser att de deltar i slike kurs for å lære seg mer og for å kjenne seg tryggere som motorsyklist. 2/3 anser at risikoen for å bli innblandet i en ulykke blir mindre etter et slikt kurs. Over 70 % mener at slike kurs gir de en større fordel i å unngå å komme i kritiske situasjoner.

Nærmere 90 % mener at deres ferdigheter forberedes om de er med på slike kurs. Også en stor andel av motorsyklistene mente at de hadde flere ressurser og verktøy for å fokusere bedre i trafikken som et resultat av kurset de var med på. En annen effekt var at nesten halvparten tok mindre sjanser etter å ha gjennomført et slikt kurs.

Kilde: Sveriges MotorCyklister

Her kan du lese pressemeldingen fra SMC.

Ta en titt innom her for å se hva vi i BikePort tilbyr av kjørekurs her i år.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss