2013-Dragbike-Sverige-1

 

I helgen kjørte Tierp Arena (Sverige) runde i den Europeiske cupen samt EM runde på bil.

 

Foran 30 000 publikum tok landslagsutøverne Trond J Høiberget og Hans Olav Olstad seg helt til finalen, der Trond J. Høiberget gikk av med seieren.

 

Stevnet inngår i den nordiske cupen i Super Twin Top Fuel Bike Siste og avgjørende runde går nå til helgen på Mosten, Danmark.

 

Pressemelding Dragrace:

I den prestisjetunge klassen Super Street Bike kjørte også Svein Ove Brændhagen. Syklene der man kjører uten wheelie-bars (støttehjul) og på handelsbensin. Svein Ove satt ny personlig beste på 7.69 sekunder/298,8 km/t (også norsk rekord), og sørget for norsk seier.

 

Som kjent kjøres MC sammen med bil og vi må få gratulere Thomas Nataas og Andersen Racing med seier i Top Fuel Dragster, Ny Europarekord i både tid og hastighet samt ledelse i EM med sin 8000 hesters dragster.

 

Om Dragracing

Dragracing er en aksellerasjonskonkurranse mellom to motorsykler som foregår over en distanse på 201,17 (1/8 mile) eller 402,33 meter (1/4 mile).

 

Vinner er den som først passerer målstreken, uavhengig av tid. For å komme seg raskest over målstreken bygges det veldig kraftige sykler som gjennomfører 1/4 mile på rett i overkant av 6 sekunder!

 

Kilde: Motorsportforbundet

 

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss