RoadRacing-fører Carl Berthelsen er endelig 100 prosent skade- og sykdomsfri og klar for sin første ordentlige sesong etter to års skadeavbrekk.

Pressemelding fra Team Suzuki Norway

Suzuki-fører Carl Berthelsen fra Borg MC har lagt to tøffe superbike-sesonger bak seg. Hele fjorårssesongen ble ødelagt av kyssesyken, mens slutten av 2008 sesongen var preget av skader.

– Jeg har ikke fått kjørt sikkelig konkurransekjøring på 12 måneder, og nå gleder jeg meg til å starte en sesong helt skade- og sykdomsfri, sier en optimistisk Carl Berthelsen fra Team Suzuki Norway.

Høy målsetting
Roadracingføreren fra Kristiansand har høye målsettinger denne sesongen.

Superbike-føreren skal kjøre både det norske mesterskapet (NM) og det åpne skandinaviske mesterskapet (SO), som er årets nordiske mesterskap. Selv om den fysiske formen ikke er 100 prosent tilbake til toppformen i 2007, er Carl Berthelsen sikker på at tempoet kommer i løpet av våren.

– Ting begynner å fungere bedre og bedre, og vi har hatt noen svært gode tester på Jerez-banen og Cartagene i Spania tidligere i vår, så jeg har stor tro på at dette blir en god sesong, forteller han.

Nordmannen presterte langt over hva som var forventet og selv med relativt lav innsats gikk det fort på banene i Spania. De to siste sesongene har vært en psykisk og fysisk påkjenning for roadracing-føreren, men etter de svært gode testresultatene i Spania er gleden og humøret tilbake, og det ser svært lovende ut for fremtiden.

– Nå har vi lagt bak oss den tøffe tiden, og ser bare fremover, forteller han.

Tøft mesterskap
Årets Skandinavian Open starter allerede til helgen på Falkenberg i Sverige. Årets mesterskap blir sett på som det tøffeste roadracingmesterskapet i Norden. Det er ventet hard konkurranse fra Norge, Sverige og Finland, og Berthelsen har mål om å vinne mesterskapet.

– SO blir nok det tøffeste mesterskapet i Norden denne sesongen. Det er rundt åtte førere som er sterke nok til å vinne, og vi har mål om å være helt i toppen. Vi hadde aldri meldt oss på mesterskapet hvis vi ikke hadde mål om å vinne, forklarer Berthelsen. Team Suzuki Norway-føreren ble i 2007 nordisk mester i superbike.

Hvordan liker du banen på Falkenberg?
– Banen passer meg utrolig godt. Banen er utrolig raskt og det gjelder å stole hundre prosent på utstyret og sine egne ferdigheter. Jeg har tidligere hatt banerekorden på Falkenberg, men etter at de fikk ny asfalt har tiden blitt slått. Derfor blir det et lite mål om å ta tilbake rekorden i løpet av helgen, men da er vi avhengig av gode forhold, forteller Suzuki-føreren.

Berthelsen kjører en Suzuki GSXR1000 K9 som leverer over 210hk og har en kjøreklar vekt på 168kg. Superbike-sykkelen har en toppfart på over 330km/t, og gjør 0 100 km/t på 2,5 sekunder.

– Suzukien er nok en av de sterkeste syklene i klassen. Den er utrolig sterk og god sykkel å kjøre, forteller Berthelsen, som deltar i superbike-klassen som er den største klassen innen motorsykkelracing.

BikePort.no ønsker selvsagt lykke til!

Berthelsen3_1273824476_1273824528.JPG

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss