Endelig stemmer kroppen

Del:

Superbike-fører Carl Berthelsen føler kroppen og formen er langt bedre enn tidligere i sommer. Av: Mona Forsnes

Suzuki-fører Carl Berthelsen har hatt en svært tøff sommersesong i superbike-klassen. Helt siden juni har Borg-føreren hanglet og ikke funnet ut hva som er galt med kroppen. Under sist helgs nordiske mesterskap på Karlskoga fikk Berthelsen den oppturen han har ventet på. <?xml:namespace prefix = o ns = «urn:schemas-microsoft-com:office:office» />

– Det var så utrolig godt å kjenne at kroppen fungerte som jeg ønsket. Jeg var klar i hode og hadde utholdenheten jeg har savnet lenge, smiler en optimistisk Berthelsen. Carl Berthelsen kjørte inn til en sjetteplass og en sjuendeplass i de to løpene på Karlskoga.

– Selvfølgelig er ikke resultatene så bra, men det som er godt å vite er at denne gangen var det ikke kroppen sin skyld. Alt fungerte hundre prosent fysisk. Vi bommet på et par små tekniske detaljer som ble utslagsgivende under de svært vanskelige forholdene, forteller superbikeføreren.

Berthelsen har vært på flere undersøkelser hos lege etter at formen sviktet midt i sesongen i år. Foreløpig har han ikke fått svar på hva som er grunnen til at kroppen har hanglet.

– Jeg har ikke fått noe svar, men jeg er lettet og glad for at jeg kjenner at kroppen er mye bedre. Det er litt igjen til toppform, men dette kjennes veldig bra ut, sier han. Carl Berthelsen har fått flere typer medisiner for kroppen. Blant annet har han fått kortison tabletter og tabletter som brukes mot bihulebetennelse.

– Jeg er usikker på om det er medisinene som har hjulpet meg eller om kroppen begynner å finne seg selv igjen. Jeg gikk på tablettene i fem dager, men har nå kuttet de ut. Derfor er jeg litt spent på om kroppen blir dårligere igjen, sier han.

Carl Berthelsen skal allerede denne uken tilbake til lege for å undersøke videre. Suzuki-føreren ønsker nemlig å komme til bunns.

– Jeg skal blant annet ha på meg en hjertelogg, som skal registrere alle slagene. I tillegg har jeg vært inne i en MR-undersøkelse, forklarer han. Nå har Carl Berthelsen tre uker på seg før neste runde i mesterskapet kjøres på Vålerbanen i Hedmark.

– Jeg håper ting stabiliserer seg og at jeg skal bli bedre. Nå ser jeg veldig frem neste NM og SO-løp som kjøres på Våler. Vi skal bruke tiden godt, og komme godt forberedt, forklarer Berthelsen.

Comments Closed