Per Sandberg mener at justisministeren må slutte å bruke begrepet ”MC-kriminalitet”.

FrP-politikeren er faktisk så lei av det han mener er «stigmatisering» av MC-folket at han har sendt ut en pressemelding hvor han ber Knut Storberget slutte å bruke begrepet.

Det er kun en bitteliten andel av norske MC-eiere som er kriminelle. Når disse utøver kriminelle handlinger har det heller ingenting å gjøre med at de eier en motorsykkel. Det er helt bak mål av politiet og justisministeren å snakke om MC-kriminalitet når en motorsykkeleier for eksempel begår et ran eller et drap. Hva har det å gjøre med at gjerningsmannen tilfeldigvis eier en motorsykkel? spør Per Sandberg.

Han foreslår at både justisdepartementet og politiet heller bør bruke begrepet «organisert kriminalitet».

Det skal ikke være belastende å være eier av en motorsykkel. Folk kjører motorsykkel for å få en fin opplevelse. Det er rekreasjon og trivsel. At noen ytterst få MC-eiere begår kriminelle handlinger skal ikke få den konsekvensen at alle motorsykkeleiere blir stemplet som kriminelle. Nå må politiet og justisministeren legge vekk betegnelsen MC-kriminalitet og heller snakke om hva dette virkelig dreier seg om, nemlig organisert kriminalitet, sier han.

Hele diskusjonen finner du her inne.

Føler du deg støtt av uttalelsene til justisministeren?