EP-logo-1

 

Et langt lerret å bleke i saken om EU-kontroll for motorsykler men med god ”drahjelp” fra Europaparlamentets transportkomité, ser det ut til at vi er et skritt nærmere en seier.

 

Europaparlamentets transportkomité har besluttet å ta MC og moped ut av det nye regimet for EU-kontroll (PKK). I tillegg vedtok Transportkomiteen også at lette tilhengere også skal ut av ordningen.

 

Den tyske saksordføreren, Werner Kuhn har med dette fått en skrape i lakken der han på en nokså arrogant måte har sett bort fra all objektiv forskning på sammenhengen mellom teknisk svikt og ulykker. I stedet har han støttet seg til noen oppblåste tall fra det multinasjonale tyske testinstituttet DEKRA, som jo har åpenbare kommersielle interesser i at det europeiske PKK regimet utvides.

 

Men, kampen er fortsatt ikke over, selv om vi motorsyklister ser lyset i tunnelen. I begynnelsen av juli er det plenumsavstemmingen i Europaparlamentet i Strasbourg. De vil bli møtt av en delegasjon med representanter fra alle medlemsorganisasjonene i FEMA, som vil foreta en tydelig markering utenfor parlamentsbygningen i Strasbourg på formiddagen før avstemmingen. NMCU vil også være tilstede og vifte med det norske flagg.

 

Mer informasjon finner du på FEMAs nettside.

 

Kilde: nmcu.org

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss