Fagerhaug heltent

Del:

Etter det gode resultatet på Phillip Island, Australia, med 12. plass som fasit, er 18 år gamle Sturla Fagerhaug heltent foran sesongens 2 siste løp.

Først ut blir Estoril, Portugal. Dette er en bane Sturla kjenner og liker godt. Værvarselet for helgen er ikke det beste med lovnad om kuling og kraftig regn. Med slikt vær kan mye uforutsigbart skje, men på den andre siden vil dårlige værforhold viske ut litt av de effektmessige forskjellene mellom syklene. Dette vil eventuelt tale til Sturlas fordel.

Etter Estoril går veien til Valencia, Spania. Dette blir finaleløpet, og med mindre Marc Marquez avgjør tittelkampen i Portugal ligger det an til drama i Valencia. Det er nemlig 3 spanjoler som potensielt kan ta VM-tittelen. Sturla ligger på 21.plass i VM, men kan fortsatt klatre i sammendraget. Begge løpene, samt treninger sendes live på Viasat Motor.

Sturlas første år i VM har vært preget av opp og nedturer, noe som er helt naturlig når man tar steget opp på dette nivået. Så langt er det 9. plass under Tysklands Grand Prix som er Sturlas beste resultat, med 12.plassen fra Phillip Island som en god nummer 2.

I parallell med forberedelsene til årets siste løp, jobber Sturla med å få på plass budsjettet for 2011, noe som burde være mulig med tanke på den enorme mediadekningen og publikumsappellen MotoGP serien har.

18 åringens vei til VM har gått via Red Bulls talentutviklingsprogram Red Bull Rookies Cup, og det er uten tvil denne muligheten som har gjort det mulig for en nordmann å nå så høyt i denne unorske sporten. Etter Red Bull Rookies Cup har Sturla fortsatt samarbeidet med Red Bull, og han inngår nå i stallen av Red Bull utøvere.

Foto: Mirco Lazzari

Comments Closed