Færre tar kortet for motorsykkel i Sverige

Del:

Antallet godkjente førerprøver for motorsykkel har minsket siden 2004 i Sverige. Sammenligner man antallet godkjente førerkort for A og A1 mot 2009, er det blitt en reduksjon på 30 %. Det viser tall som er blitt publisert fra Trafikverkets statistik i Sverige.

Den store reduksjonen av førerkort for denne gruppen har flere forklaringer: obligatorisk sikkerhetskurs, administrative problem ved Transportstyrelsen og høye kostnader i kombinasjon med finanskrisen. Kanksje viser statistikken også at interessen for å kjøre motorsykkel minsker i Sverige?

Statistikken fra Trafikverket viser at antall godkjente førerkort er blitt redusert for hvert år siden 2004. I 2004 fikk 12548 personer godkjent førerprøve mot 7423 i 2010, det er en reduksjon på 5125 personer. Det som også er verdt å få med seg, er at antall kvinner som tar førerkortet for mc er blitt halvert siden 2005. Da var det 2242 kvinner mot dagens tall som er 1211.

Statistikken viser også skilnaden mellom mann og kvinne på hvordan de klarer teori og førerprøven forskjellig. Kvinnene klarer teoriprøven mye bedre enn mannen mens mannen er bedre når det gjelder selve førerprøven.

Ønsker du å se den svenske statistikken, kan du se den her.

Kilde: SMC (Sveriges MotorCyklister)

Statens vegvesen er vel den rette plassen å spørre hvilken vei det går i vårt land, epost er sendt og vi venter spent på svar.

Comments Closed