Fokus på ny sesong

Del:

Suzuki-fører Carl Berthelsen har allerede fullt fokus på roadracingsesongen 2011, og bruker helgens EM-finale som oppkjøring til en ny sesong.

Til helgen stiller Carl Berthelsen på startstreken i EM-finalen i Superbike på Albacete i Spania. Allerede nå tenker Superbike-føreren på den kommende sesongen.

– Jeg har allerede fullt fokus på 2011-sesongen. Helgens EM-finale i Spania blir en del av oppkjøringen til neste år. Jeg trenger mye trening og konkurransekjøring før neste sesong, og derfor er EM-finalen en perfekt oppkjøring for oss, sier Borg MC-klubbs Carl Berthelsen.

Tester i Spania

Carl Berthelsen har allerede vært i Spania i mange dager for å teste sykkelen. Før helgens EM-finale der de beste roadracingførerene fra hele Europa samles har nordmannen brukt på banen i Cartagena. En banen Carl føler nesten er som en hjemmebane å regne.

– Vi har kjørt mange runder på Cartagena, og nå fungerer ting utrolig bra. Vi får utrolig gode tider uten å overlade og det lover veldig godt, sier han. Carl Berthelsen har ingen spesiell målsetting for EM-finalen, men har tror spanjolene blir vanskelig å hamle opp med.

– Spanjolene har en enorm fordel i at finalen kjøres på Albacete. Det er en bane de kjenner ut og inn. Jeg er ikke overasket om det er flere spanjoler på pallen, sier Berthelsen og legger til.

– Skulle vi klare en plassering mellom 10 og 15 vil jeg være utrolig godt fornøyd, sier han. Suzuki-føreren har lite erfaring fra banen på Albacete.

– Jeg har ikke så mye erfaring fra banen, men det er en bane som ikke er for rask. Den er flat, og ganske teknisk krevende. Så vi skal gjøre vårt beste, men vi bruker finalen mest for å forberede oss til neste sesong, sier Berthelsen.

Satser i Europa

Grunnen til at Carl Berthelsen ønsker seg høy internasjonal konkurransekjøring er fordi han satser på å kjøre full runde i det åpne tyske mesterskapet IDM i 2011. En serie som holder et svært høyt internasjonalt nivå.

– Vi jobber med å få til en IDM-satsing neste sesong. IDM er en serie vi kjenner svært godt, men nivået har blitt mye høyere siden sist vi kjørte der, sier han og legger til.

– Vi håper også å få kjørt noen løp i Norge, men vi ønsker å rette fokuset ut i Europa igjen. Jeg har lagt årets sesong bak meg, og nå ser jeg bare fremover, sier han.

Comments Closed