FØRSTEPLASSEN!

Del:
VINNER: Ole Bjørn Plassen vant årets NM i Superbike foran Norvald Haaland og Carl Berthelsen.
VINNER: Ole Bjørn Plassen vant årets NM i Superbike foran Norvald Haaland og Carl Berthelsen.

 

 

Før årets siste Superbike-løp på søndag ledet Ole Bjørn Plassen med ni poeng på Norvald Haaland. Norvald vant det siste løpet, med Plassen som nummer to. Dermed havnet laurbærkransen og NM-tittelen til Ducatifører Ole Bjørn.

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Lørdagens niende løp i Superbike ble rødflagget og dermed todelt. Første halvdel ble vunnet av Plassen, med Haaland som nummer to. Siste del ble vunnet av Haaland, med Plassen som nummer to, men når tidene fra første og andre del ble lagt sammen, vant Ducati-føreren første løp under Rudskogen Motorfestival.

 

ON FIRE: Slike ser det ut når du vinner Norgesmesterkapet!
ON FIRE: Slike ser det ut når du vinner Norgesmesterkapet!

 

Litt vått

Søndag startet som lørdag: Med opptørkende under kvalifisering, og med både Plassen og Haaland uvant langt nede på startlinja for det avgjørende racet tidlig søndag ettermiddag. Men bare etter et par runder ledet Norvald suverent, med Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen jagende etter. Plassen passerte etter hvert Berthelsen og tok opp jakten på Norvald. Han hadde egentlig ikke trengt det; Med tredje plass ville «Førsteplassen» likevel ha vært berget i Norgesmesterskapet. Men på de tre, fire siste rundene så det neste ut som om Plassen ønsket å statuere et eksempel, og knep halvsekund på halvsekund på Norvald.

 

De eldste er best…

Haaland dro seieren i årets siste Superbike-løp i land halvsekundet før Ole Bjørn. Men Ole Bjørn Plassen er årets Norgesmester i Superbike med syv seire i totalt ti runder. Intet mindre enn imponerende. Carl Berthelsen endte på tredjeplass totalt. Premieutdelingen viste forøvrig at ingen av gutta har spesielt dyp erfaring med champagne-spruting fra pallen.

 

Ledet stort

Superbike-debutant Thomas Sigvartsen var forøvrig den som ledet løpet på søndag etter både runde en og ved passering runde to. Faktisk så ledet han med nesten halvannet sekund på Norvald Haaland. Men tok kanskje litt mye Möllers Tran i sving to ved inngangen til runde to, og havnet i sandfella. Veldig synd, og vi håper å få se Sigvartsen i denne klassen jo fortere jo bedre. Tempoet har han i alle fall inne.

 

Bra trøkk

Arrangementet på Rudskogen i helgen har trukket vanvittig mye folk. Veldig mye bilfolk, men de har så absolutt fått øynene opp for motorsykkelracing. Godt gjenomført arrangement, god speakertjeneste fra Thorvald Sæby og tett og fin racing – spesielt under løpet på søndag. Det var nesten så vi ønsket oss litt lenger horn i panna på Plassen på de to, tre siste rundene. Han hadde jo egentlig sikret NM-tittelen og trengte ikke ta igjen Haaland i det hele tatt. Men gjorde det likevel. That´s racing.

 

TETT: Tett fight før, og gode venner etterpå. That's racing.
TETT: Tett fight før, og gode venner etterpå. That’s racing.

 

Comments Closed