I Haut-Rhin distriktet, der Alpene starter, har den lokale prefekten et sterkt ønske om å forby kjøring av motorsykler i helgene i fjellene fra og med i sommer.

 

Loven vil ramme lokalbefolkningen hardt siden det er tusenvis av motorsykler som farter rundt i de populære fjellene med herlige svinger og stopper ofte for å overnatte ved de lokale hotellene, B&B eller restaurantene som ligger tett ved veien. Suvenirer blir også ofte kjøpt, et bevis på at de har kjørt der.

 

Prefekten er tydeligvis ikke en motorsyklist selv og vil at bare ”burister” skal nyte veiene der oppe. Selv om han mest sannsynlig ikke får nedfelt ideen i Frankrikes grunnlov, har han fortsatt muligheter for å få det godkjent lokalt og bruke det lokale politiet for å gi bøter til de som tør å utfordre han på det nye forbudet.

 

For øyeblikket ser det ut til at de ikke ønsker å forby alle fjellpassene men fjellpassene: la Schlucht, du Louchbach, des Bagenelles, de Bramont, d’Oderen et du Ballon er nevnt for avstenging av motorsyklistene.

 

Nå er de franske motorsyklistene kjent for å vise sin styrke og protester ofte stort og heftig! Denne avgjørelsen burde så absolutt være noe å vise sin styrke på?

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss