Franskmenn er flinke til å protestere (også motorsyklister) og har i den siste tiden protestert heftig mot kravet om bruk av refleksbånd for alle motorsyklister, samt den påfølgende boten som dette medfører, om man ikke bruker det.

 

Ny lov for mc’ister

Det var i fjor den franske regjeringen forslo en ny lov der alle motorsyklister som kjører en tohjuling som har 125 kubikk eller mer, var nødt til å bruke en refleksvest. Selvfølgelig protesterte de franske motorsyklene kraftig på dette og politikerne justerte seg dermed ned til å gjøre det om til refleksbånd i stedet på 150 cm² (10 x 15 cm) som skal plasseres synlig enten på jakken eller som et armbånd.

 

 

De franske motorsyklistene er ikke spesielt fornøyd med dette heller siden de selv vil bestemme om dette er noe de vil bruke eller ei. Om man vil bruke hjelm som er gul eller klær med refleks, mener de så i fall dette må være en frivillig tanke siden det ikke er bevist at refleks øker synligheten.

 

Loven skal tre i kraft 1. januar 2013.

 

Høyere straff for motorsyklister enn bilister

Straffen er betydelig høyere for en motorsyklist enn for en bilist som er uten refleksbånd i bilen.

 

Straffen for å ikke bruke refleksbånd er en bot på €68 og to prikker i førerkortet (lik straffen for å kjøre uten hjelm).

 

En bilist får like stor bot men ingen prikker.

 

Statuer rundt om i landet ”utstyrt” med refleksbånd.

Den franske motorsykkel organisasjonen FFMC har i denne uken fått med seg medlemmer og flere statuer rundt om i landet er nå utstyrt med refleksbånd og en tekst som forklarer hvorfor de har fått det.

 

 

FFMC håper på å få forståelse for sine krav innen loven skal tre i kraft 1. januar 2013.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss