Stinius Viking Ødegård (14) er klar for årets siste løp her hjemme, når NM-finalene kjøres til helgen. Nå oppfordrer han det norske motorsportpublikummet og pressen til å komme til Vålerbanen og oppleve spenningen roadracing byr på.

 

PRESSEMELDING FRA STINIUS VIKING RACING

 

Denne helgen arrangeres finalene i årets NM- og Norgescup-klasser i MC-sportens svar på Formel 1, roadracing. I flere av klassene er det knyttet stor spenning til hvem som tar med seg seieren i sammendraget. Stinius Viking, som kun har kjørt ett løp tidligere i NM-klassen Superstock 600, håper å kunne henge seg på eliten i klassen og få med seg viktig erfaring og trening inn mot sesongavslutningen ute i European Junior Cup og mot neste års sesong.

 

Fremgang viktigere enn plassering

14-åringen, som tidligere kun har kjørt 125-kubikk, debuterte i 600-kubikksklassen for A-førere tidligere i år på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Med dét ble han historiens yngste nordmann som har kjørt løp i denne klassen i Norge. Han kvalifiserte seg på imponerende vis til 3. startspor og kjørte inn til en god 5. plass i løpet. Målet for satsingen i denne klassen i årets sesong er først og fremst å skaffe seg mer erfaring på den store sykkelen, men som Stinius sier selv; “jeg stiller heller aldri opp i løp for å komme sist”. Allikevel har han før helgen størst fokus på å senke sine egne rundetider og tenker mindre på plasseringer.

 

– I helga skal jeg prøve å få kjørt så mange runder som mulig med 600’en, og det er meldt fint vær så mulighetene er der for å kjøre lave rundetider, sier Stinius Viking.

 

Håper på bra publikumsoppmøte

Ungutten fra Fetsund håper mange interesserte tar turen til hans hjemmebane på Braskereidfoss i Våler. Stinius kjører for Solør MC-klubb, som feirer 30-årsjubileum i år. Denne uken har han jobbet for å promotere klubben, arrangementet og roadracingsporten, og har blant annet reist med klubbkamerat og Superbike-fører Tage Solberg for å stille ut løpssykkelene sine og dele ut flygeblader på onsdagens MC-treff i Tyrigrava i Oppegård.

 

Helgens arrangement starter med fritreninger på fredag. Lørdag kjøres det kvalifiseringer i alle klasser og et løp for Norgescup-klassene, før Superbike-førerne kjører en ekstra kvalifisering som kalles “Superpole”. Her kjemper de åtte beste mot hverandre om de åtte øverste startposisjonene. På søndag braker løs med løp i alle klasser. NM-klassene Superbike og Superstock 600 kjører to løp på søndag, og hele Norgeseliten stiller til start. Kjøringen starter kl. 09.00 begge dager.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss