NMCU får masse henvendelser fra folk som har importert en motorsykkel og motorsyklistene blir bedt om å framskaffe alt fra støytester til dokumentasjon på akseltrykk før sykkelen kan få norske skilter. Mange frustrerte mc’ister som plutselig innser at de har skaffet seg et gedigent problem.Av: Mona Forsnes

NMCU har derfor spurt jurister og ingeniører hos Vegdirektoratet om hva som egentlig kreves av dokumentasjon for å få godkjent en privatimportert motorsykkel.

Vegdirektoratet er forskriftsmyndigheten, og det er derfor alltid direktoratets tolkning av gjeldende regelverk som er riktig. Det spiller ingen rolle hva en kontrollør på en trafikkstasjon måtte ha av private oppfatninger – det er alltid direktoratets tolkning som gjelder.

Dersom du går i tanker om å importere en ny eller brukt motorsykkel til Norge anbefaler NMCU deg på det sterkeste å først lese artikkelen om godkjenning av privatimportert MC. Om du allerede har tatt inn en sykkel, og mener at trafikkstasjonen tar feil i sine krav, er det kanskje lurt å skrive ut artikkelen og vise den til kontrolløren.

NMCU har trykket spørsmålene sine, og svarene de fikk i en egen artikkel i MC-bladet nr. 2/10 (ute hos medlemmer i begynnelsen av mai). Men for at flest mulig skal få del i disse opplysningene har de lagt ut artikkelen som en PDF på sine nettsider.

Godkjenning-import_1272525087.jpgFra venstre:

Juridisk rådgiver Unny Augland Eik og senioringeniør Espen Andersson fra Vegdirektoratet i samtale med NMCUs Morten Hansen.

Kilde: NMCU

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss