Godkjenning av sidevognsykler og hengerfester

Del:

Godkjenning av sidevogner og hengerfester stoppet helt opp etter at krav om at motorsykkelfabrikanten måtte gi vektgarantier ved ombygging til sidevogn og montering av hengerfeste.

Selvfølgelig ville ikke motorsykkelfabrikantene gi garantier for noe de selv ikke har konstruert og produsert og godkjenning av sidevogner. Nå er det igjen muligheter for å få godkjent dette.

NMCU forteller inne på sine sider at de (NMCU) og Norsk Sidevogn Klubb møtte Vegdirektoratet for et år siden og fant fram til en enkel og pragmatisk løsning på problemet. Saken ble sendt på høring og alt så greit ut. Så viste det seg at saken også måtte ut på en såkalt «EØS-høring», og EU-byråkratiet brukte urimelig lang tid på å få gjennomført denne prosessen.

Nå er imidlertid den nye forskriften om krav til vektgarantier for godkjenning av sidevogner, trikerog tilhengerfester på plass, med nøyaktig samme tekst som NMCU, sidevognklubben og Vegdirektoratet opprinnelig ble enige om.

Godt jobbet.

Ta en tur innom her, så får du lest alt om saken, der finner du også linker til de forskjellige paragrafene om du er en av de som har tenkt å gjøre om noe på din sykkel.

P.S: Sidevognsykkelen som er avbildet, er blitttatt i utlandet og er nok ikke representativt for hva som kommer til å bli godkjent her i Norge.

Dagens oppfordring: Meld deg inn i NMCU om du ikke er medlem allerede, de står på for oss motorsyklister.

Comments Closed