I går kveld avholdt Stiftelsen Hell Motorpark et informasjonsmøte på Lånke ved Stjørdal hvor de fortalte om hva som var oppnådd de siste årene, samt vidre planer for både stiftelsen og anlegget som går under navnet Hell Motorpark.

 

 

For det er ikke bare et nasjonal motorsportarena som er tiltenkt ved Stjørdal, men et flerbruksanlegg innen idrett som skal kunne benyttes hele året, samt være universell tilrettelagt (handicap-idrett).

 

Hilberg Ove Johansen

Det var styremedlem Hilberg Ove Johansen som svært stolt fortalte at Hell Motorpark nå var gitt tillatelse fra Stjørdal Kommune om å starte med plan- og utredningsarbeidet.

 

Med en slik tillatelse, er det gitt at Stjørdal Kommune vil gi bygge- og brukstillatelse til et slikt anlegg, såfremt denne plan- og utredningsarbeidet ikke avdekker nye spesielle forhold som ikke tilråder en slik utbygging.

 

Med en positiv kommune, positive grunneiere som har avsatt grunn til prosjektet, kan det dermed se ut til at Midt-Norge er nærmere en unik idrettsarena, med bl.a en dragstripe på over 1 km og en asfaltbane rundt 3,5 km, enn noen gang.

 

Idrettsanlegget skal selvsagt være tilrettelagt for all type motorsport, både store, små, de på asfalt, de på grus og de som ønsker å utøve motorsport på is/snø. I tillegg blir det muligheter for alt fra løpebaner, skitraseer, skøytebaner, sykkel, radiostyrt, fallskjermhopping osv osv.

 

Anleggsfaser

Stiftelsen Hell Motorpark ønsker nå innen april 2013 og starte opp arbeidet med plan- og utredningsarbeidet . Dette arbeidet er esitmert å ta ca ett år, blant annet for å få utredet støyproblematikk i forhold til både sommer og vinter.

 

Våren 2014 kan da en søknad om å få tilrettelagt reguleringsplan og få gitt byggetillatelse. Anleggstart kan da være sent 2014 eller tidlig 2015, og man regner med ca to års anleggsperiode.

 

Anlegget kan dermed stå ferdig allerede i 2016. (artikkelen fortsetter under bildet)

 

Bildet er kun en illustrasjon av anlegget, og gir ikke noen form for tenkt banetrase.

 

Byggekostnaden for anlegget er pr i dag estimert til 75-100 millioner, som er tiltenkt finansiert med:

–          Spillemidler: 33 mill
–          Interkommunalt tilskudd: 12 mill
–          Nasjonalt flerbrukstilskudd: 22 mill
–          Lån: 15 mill (men helst ned mot 5 mill)
–          Private aksjonærer: 6-20 mill

 

Plan- og utredningsarbeidet:

Det som er mest kritisk med hele prosjektet er faktisk hva som skjer det neste året. For å få til den helt nødvendige plan- og utredningsrapporten som må ligge til grunn for en videre søknad, er Hell Motorpark helt avhengig av privat støtte fra motorsport-utøvere, motorport-klubber, MC-klubber, bil-klubber, firma og andre som ønsker et slikt unikt flerbruksanlegg i Midt-Norge.

 

Pr i dag har stiftelsen arbeidet i 4 år for å få de fleste kommuner rundt Stjørdal positive og interresert i et slikt anlegg. På disse fire årene har man brukt ca 200.000 kroner som mye er finansiert av private givere. For å få til arbeidet som må utføres de neste 12-18 mnd har man beregnet at man behøver ca 2.250.000,- hvor det aller meste gis av støtte fra nærliggende kommuner, men det mangler noe….

 

Totalt regner stiftelsen med å få nasjonal og kommunal støtte til første fase av prosjektet på i overkant av 1,8 millioner. Dette betyr at de i forhold til det budsjettet de har satt opp mangler ca 430.000,-

 

I går kveld etter informasjonsmøte ble det opprettet en offisiell Facebook-side for Hell Motorpark og engasjementet har ikke latt vente på seg. På under ett døgn er det tilkommet 700 «likes» på siden, og svært mange har også allerede ytet sin personlige økonomiske støtte til prosjektet.

 

Om alle motorinterreserte som ønsker å ha, og å benytte et slikt anlegg i Midt-Norge, gir en liten slant hver, får man finansiert de manglende 430.000 kronene svært raskt.

 

Vi i BikePort støtter selvsagt opp om dette, og vil gi Hell Motorpark 5.000 kr i «Julegave» nå i desember, og vi oppfordrer andre til å gi det de føler de har mulighet til. Pengen kan overføres til Stiftelsen Hell Motorpark sin konto 4202 23 82017.

 

Bli «venn» med Hell Motorpark på Facebook du også: https://www.facebook.com/HellMotorpark

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss