NMCU oppfordrer oss motorsyklister til å bli med på spørreundersøkelsen om hvor langt vi EGENTLIG kjørte i fjor men trenger vi egentlig å si fra om det?

 

På websiden der spørreskjemaet er, får du en fullgod forklaring og det tok ikke undertegnende så veldig mange minuttene å fylle det ut.

 

Av: Mona Forsnes

 

Hvorfor skal du følge oppfordringen?

Risikoberegninger er med på å forme det politiske grunnlaget for trafikksikkerhetstiltak (les: restriksjoner). Og «eksponering» er et viktig parameter når man beregner risiko. Den gjennomsnittlige årlige kjørelengden er et uttrykk for «eksponering».

 

Spørreskjema fra NMCU

 

 

Hvorfor er dette viktig?

Jo, dersom hver motorsykkeleier i gjennomsnitt kjører 3000 km per år, kan forskerne kanskje fortelle at det er 10 ganger farligere å kjøre MC enn å kjøre bil. Med andre ord: Motorsykkel er et livsfarlig kjøretøy! Men, dersom den virkelige kjørelengden i stedet er 12.000 km per år, viser det seg kanskje at det «bare» er dobbelt så farlig å kjøre MC som å kjøre bil.

 

Med andre ord: Motorsykkel er ikke fullt så «livsfarlig» og man behøver derfor ikke sette i verk fullt så dramatiske «tiltak».

 

For året 2012 finnes det ikke noe tallmateriale for årlig kjørelengde på tung motorsykkel men dette kan du som enkeltmotorsyklist eller som klubb gjøre noe med, slik at våre mil på tung sykkel stemmer mest mulig overens med hvor mye vi EGENTLIG kjørte.

 

Kjenner jeg NMCU rett, så får du også muligheten til å fortelle de det på årets MC-messe (stand C02-04) på Lillestrøm.

 

Spørreskjemaet finner du på websiden til NMCU.

 

Om du i tillegg har lyst til å dele med oss i BikePort og andre hva du EGENTLIG kjørte i 2012, kan du skrive inn antall kilometer i kommentarfeltet under!

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss