Jorden rundt med el-sykkel

Del:

Electric Epic er navnet på den første turen jorda rundt på en elektrisk motorsykkel – uten følgebil og ekstern support. Turen starter 1. mai 2011 og er planlagt til å ta ca 4 måneder.Av: Mona Forsnes

FEMA og NMCU er partnere i dette prosjektet fordi de tekniske erfaringene fra turen vil være uhyre viktige for utviklingen av neste generasjon motorsykler. Electric Epic blir nesten som et rullende laboratorium, der man utsetter den nye teknologien for de ekstreme påkjenningene det medfører å kjøre jorda rundt i ett strekk.

Prosjektet ble presentert på Intermot i Köln i uken som var og selvfølgelig var de stolte over og presenterer ideen. Unge Tormod Amlien er mannen som skal utføre selve oppdraget og er allerede en erfaren motorsyklist som for tiden kjører en 1937 Nimbus med sidevogn. Den turen kan du lese mer om inne på denne siden «The Dumb Way Round«.

Tormod Amlien ønsker å vise at det finnes en fremtid for motorsykler, være proaktiv i miljøspørsmål, endre den konservative innstillingen blant skeptikere og MC-produsenter, samle erfaringer, bli en del av MC-historien og ikke minst, ha det moro.

Motorsykkelen som skal brukes er en KTM 990 Adventure som er «elektrifisert» av britiske Mavizen, som også produserer den elektriske supersport sykkelen TTX02.

Ruten blir som følger:

Norge–>Brussel–>Vladistock–>Sydkorea–>Seattle–>New York–>Brussel.

Ønsker du å følge med reisen, kan du se det på electricepic.com

Comments Closed