Kenneth Gundersen disket, men vant SM-runden i Varberg

Del:

Kenneth Gundersen kjørte raskest av alle i helgens runde i det åpne svenske motocross-mesterskapet. Han dominerte begge søndagens heatene fra start til mål. Men etter en uventet protest ble Kenneth fratatt den ene heatseieren for å ha kjørt ureglementert da banemannskapene viftet med gult flagg.

Av Roy Hovdan

Dermed var det andremann i mål, Andreas Hultman, som ble tilkjent førsteplassen i heatet. Han lå noen få sekunder bak Gundersens Yamaha gjennom alle heatets sytten runder. Kenneth plaget av kramper i armene i det første heatet.

– Jeg kjørte hardt for å holde Andreas bak meg, bekreftet Kenneth Gundersen da banens speaker intervjuet ham som heatvinner rett etter målgang. Da var begge uvitende om at noen ville legge inn protest mot ham. Jan Olav Lunewski fra Lier ble dømt i mål på sekstende beste tid.

Like før start i det andre MX1-heatet, fikk Gundersen vite at det var lagt inn protest mot ham, og at han kunne bli disket. Det ga ham ekstra tenning og motivasjon foran løpet. Da grinden falt, kom Kenneth ut som andremann etter Jonatah Dahlgren. Ved andre passering var han i tet og derfra og inn viste han hvem som er Kongen av skandinavisk motocross for tiden!. Konkurrentene var sjanseløse og måtte nøye seg med å kjempe om andreplassen.

Kenneth passerte det sjakkrutede målflagget tjuetre sekunder før Andreas Hultman på andreplass. Marcus Norlen på tredje ble slått med ca. et halvt minutt. Nordmannen Lunewski sikret seg tiendeplassen i heatet.

Kort tid etter ble det klart at juryen hadde bestemt deg for å diskvalifisere Gundersen fra det første heatet. Etter litt betenkningstid bestemte Kenneth seg for ikke å appellere juryavgjørelsen. – Banemannskapene var plassert slik at mange av førerne ikke så flagget før vi var i ferd med å hoppe, og da var det fr sent. Men det var merkelig nok bare meg som ble straffet for det, sier Kenneth Gundersen litt oppgitt. Han er likevel kjempefornøyd med de tjuefem poengene han fikk i andreheatet, for at han ble beste fører i den fjerde SM-runde på rad og at han fremdeles har SM-gullet halvveis ned i lomma.

I sammendraget leder Gundersen mesterskapet klart med 175 mesterskapspoeng, tjueseks poeng foran Andreas Hultman. I praksis skal det bli veldig vanskelig å fravriste Gundersen årets svenske motocross-tittel.

Like klart leder han også det hjemlige norske mesterskapet i MX1 (450 ccm sykler).

Neste SM runde kjøres i Finspång 15-16. august.

Comments Closed