Motocrossføreren Kenneth Gundersen (27) fra Lillestrøm kjørte suverent i det åpne svenske motocross-mesterskapet i Eksjø søndag.

Han vant begge MX1-heatene med sin Yamaha 450, og leder dermed klart i SM-sammendraget.

Under kvalifiseringen pålørdag noterte han seg for femte beste rundetid, men søndag var det ingen som kunne matche Gundersens beste runder.Av: Roy Hovdan

I det første heatet i MX1 (450 ccm mc-er) ledet Kenneth fra start til mål. Yamaha-rytteren brøt målsnoren seks sekunder foran Jonatan Dahlgren (S) og sju og et halvt sekund foran Mates Åkerblom (S).

Enda mer suveren kjøring viste Kenneth i søndagens andre heat. Gundersen kom ut fra start som nummer åtte, men hentet inn konkurrentene en etter en. Den siste motstanderen ble passert to-tre runder før mål, og deretter frakjørt med rundt ti sekunder inn til mål. En maktdemonstrasjon av den ambisiøse nordmannen som kjører for Lunner Motocrossklubb. Johan Carlsson (S) tok andreplassen. Carlsson er ingen hvem som helt i motocross-sammenheng, siden han i år kjører alle VM-runder i tillegg til det svenske mesterskapet.

– Det at jeg slo ham såpass lett, tror jeg viser at formen er på vei, slår Kenneth Gundersen fast. Jonatan Dahlgren (S) kom inn som nummer tre i det andre heatet.

Dermed leder Kenneth og Yamaha det åpne svenske MX1-mesterskapet i sammendraget med 50 poeng. Dahlgren er nummer to med 42 poeng, mens Åkerblom ligger på tredjeplass med 38 poeng. Kenneth hadde også beste rundetid i begge heatene.

Kenneth har fra før åtte norske mesterskap i motocross, men har ikke kjørt NM siden år 2000. I stedet har han satset på VM og vunnet tre VM-runder og vært på pallen sju ganger. Men de siste par åra har vært preget av skader, som nå sist vinter da han brakk tommelen. Fingerskaden har ført til at han ikke har fått kjørt mer enn ca. 15 timer på Yamaha’n før sesongen startet. Kenneth tror derfor at han vil komme i gradvis bedre form utover sesongen.

Et av hovedmålene for Kenneth denne sesongen er å vinne både NM og SM i MX1. For to uker siden kjørte Kenneth den første NM-runden i Sandnes. Han vant et av heatene suverent, men valgte å stå over det andre heatet på grunn av smerter i tommelen.

Neste runde i SM kjøres allerede neste helg i Linköping. Det svenske mesterskapet går over seks runder med to heat i hver runder. Alle heat er tellende. Det norske mesterskapet går over fire runder med åtte heat totalt, sju av heatene er tellende.

0905KGundersen01_1243198583_1243198591.JPG

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss