Kenneth Gundersen satser offensivt i svensk mesterskap

Del:

Fredag ettermiddag er kenneth Gundersen på plass i svenske Tibro for å kjøre tredje runde i det åpne svenske mesterskapet i motocross for 450 ccm sykler (MX1).

Fra før har han gjort rent bord i de første to SM-rundene og leder klart i sammendraget med 100 poeng.

Jonatan Dahlgren og Mats Åkerblom på andre og tredjeplass har henholdsvis 71 og 64 poeng. Det meste må derfor gå galt dersom Gundersen skal miste SM-ledelsen denne helgen.Av Roy Hovdan

I Tibro er målet å ta to nye heatseiere og femti nye SM-poeng. Da kan Kenneth avgjøre svenskemesterskapet til sin fordel før alle rundene er kjørt. Det har bare hendt en gang før at en fører har vunnet alle rundene i det åpne svenske mesterskapet, og det var det Kenneth selv som gjorde i 2006. I øyeblikket ligger er det tre andre nordmenn med i det åpne SM. Det er Ronny Bakke (nr. 21) og Larsi Lunde (nr. 28) begge fra Oslo, sammen med Jan Olav Lunewski (nr 33) fra Lier.

Kenneth har sagt at målet hans i år er å vinne tre mesterskapstitler. I tillegg til SM kjører han to klasser i NM. Han leder MX1-klassen klart. I MX2 (250 ccm) er han forløpig bare nummer åtte sammenlagt, men når han har startet og kommet til mål i klassen, så har det vært med suveren ledelse.

Etter forrige helgs NM-runde i Hemne (Sør-Trøndelag) har Kenneth undervist motocrossentusiaster i Midt-Norge gjennom sitt omreisende opplæringsopplegg kalt «Kennet Gundersens MX skole». På kursene blander man lek, alvor og teknikk. Og hvem vet – kanskje en av denne ukens kurs-deltagere viser seg å bli den kommende MX-stjernen som skal overta Kenneths hegemoni som «Kong Kenneth» av denne ytterst krevende idrettsgrenen.

VM-runden i Uddevalla neste helg (4. og 5. juli) er trolig sesongens høydepunkt for Kenneth. Bak startgrinden i den svenske VM-runden skal Kenneth ruse opp turtallet på sin 450 Yamaha for første gang etter to års skadeavbrekk. Rundt seg vil han ha resten av verdens beste MX-førere, og Kenneths mål er å legge de fleste av dem bak seg før målflagget faller. Uddevalla er en bane han trives godt på. Kenneth har vunnet tre VM-runder tidligere, også den i Uddevalla. Derfor håper han å få støtte av mange nordmenn på tribunbenene under de to finaleheatene på søndag.

Comments Closed