Krav til fører og MC for de med rekrutteringslisens på ACR

Del:

For de av dere som er påmeldt for kjøring på ACR i lisensiert gruppe, som skal kjøre med rekrutteringslisens og i utgangspunktet gateregistrert MC, stilles det noen krav til personlig utstyr og MC’en som må bære i orden før du slippes ut på banen.

Hvilke krav dette er kan du lese her:

Personlig sikkerhetsutsyr:
Henviser til teknisk reglement pkt Følgende utstyr MÅ dere ha
Skinndress – Hel eller todelt med glidelås. Det er ikke tillatt med fiberdresser!!!
Skinnstøvler – Som er så lange at det ikke blir glippe mellom støvler og dress Må ikke ha stålbeslag (eks motorcross støvler)
Skinnhansker
Ryggskinne,
Godkjent Hjelm – Kun helhjelm av glassfiber I kevlar med visir er godkjent.

Motorsykkelen:
Det kan virke som om det er veldig mye dere må gjøre med sykkelen, men dette er ingen stor jobb. Dersom dere skulle være i tvil om hvordan tingene utføres, kontakt en motorsykkelforetning/-verksted og spør om råd, eller ta kontakt med arrangøren.

ALLE oljeskruer må sikres!!!
Dette gjøres ved å bore et hull i påfyllingslokket og et i bunnpluggen (tappeskruen), og tvinne en tynn sikringstråd (rustfri ståltråd min 0,8 mm.) og feste tråden i ramma. Dette gjelder også oljefilteret. Dersom filteret sitter inne i motoren med lokk utenpå, må skruen låses som nevnt foran. Er filteret skrudd utenpå må det sikres med slangeklemme som festes rundt filteret og sikres med låsetråd til ramma.
Det er strengt forbudt med glykolholdig kjøleveske i kjølesystemet, det anbefales bare vanlig vann.
Frontlys, Baklys og Blinklys MÅ tapes (tips: bruk racing tape) eventuelt plukkes av.
Speil MÅ demonteres under kjøring på banen.
Fothvilere til passasjer MÅ tapes eller sikres med låsetråd.
Hovedstøtte I Sentralstøtte bør tas av. Dersom dette ikke er mulig/ønskelig, MÅ den sikres slik at den ikke kan utfoldes
Alle kontrollhåndtak og pedaler (Clutch- og bremsehåndtak, samt fotbrems og girpedal) skal være hele og avrundet i enden. Håndtakene skal ha en kule i enden.
Dekk Sørg for å ha gode (anbefalt: godkjente) dekk på sykkelen. For de som bruker racingsykler er det tillatt å bruke «slicks».
ALLE åpne overløps og lufteslanger (fTa batteri, forgasser, motor og eventuelt kjølevæske) MÅ samles i en liten boks/flaske (minst 5dI.) som festes til ramme eller i/ved kåpa (tips: bruk strips)

Comments Closed