Med et enormt pågangsmot har Erik Gran Kvaase (41) og Geir Stormoen (45) kanskje den mest ambisiøse turen foran seg. De har nemlig bestemt seg for å prøve seg på 20.000 kilometer lang tur til Magadan i det østlige Sibir. På turen følger de hele den russiske delen av den transsibirske jernbanen, verdens lengste jernbane. Det er nrk.no som gir oss nyheten om de to.

 

Foto: Skjerdump fra nrk.no

 

Det er gjort forsøk på og nå frem til Sibir før, på den østlige ruten som har hatt svært dårlig vei og stor fare for overflatevann. Tidligere ekspedisjoner er prøvd med motorsykkel men de som har prøvd, har ikke lyktes, så langt. Disse gutta her har samme rute men, kjører på den tørreste delen av året for å prøve å unngå dette.

Det virker som begge to har jobb som tilsier at de tar forholdsregler før de setter i gang med noe, siden Kvaase jobber med sikkerhet innen oljebransjen, har fallskjermhopping som hobby mens Stormoen har vært helikopterpilot i 20 år.

 

Turen har de planlagt i ett og et halvt år og med treningshjelp av Pål Anders Ullevålseter som var en del av forberedelsene nylig, mener de at de nå er klar for eventyret.

 

De har også planer om å lage en dokumentarfilm av dette, der mennesker som lever under langt vanskeligere kår enn man er vant til i Norge, vil være i fokus.

 

Permafrost, svært dårlige veier, ødelagte bruer, voldsomme mengder mygg og bjørner er noe av de utfordringene de kommer til å møte på.

 

Les mer på websiden til nrk.no, der det også laget en video.

 

Sjekk også ut hjemmesiden deres, der du kan følge med på turen i trygge omgivelser fra datamaskinen.

 

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss