Kroppen fungerte perfekt

Del:

Roadracingfører Carl Berthelsen fikk de svarene han ønsket seg under den første runden av Scandinavian Open på Falkenberg.

Pressemelding fra Team Suzuki

Suzuki-fører Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb var svært spent på hvordan kroppen skulle fungere etter 18 måneder uten konkurransekjøring. Heldigvis fikk Team Suzuki Norway-føreren de svarene han ønsket seg.

– Kroppen fungerer utrolig bra. Jeg kjenner meg ikke sliten etter racene og det er utrolig deilig. Selv om det har gått litt opp og ned i helgen er jeg utrolig fornøyd at jeg ikke lengre føler meg sliten undre løpet. Ting går bedre og bedre både mentalt og med utstyret, så vi ser virkelig frem til fortsettelsen, sier Carl Berthelsen.

Gamblet og tapte
Det var svært vanskelige kjøreforhold under årets første runde i det nordiske mesterskapet på Falkenberg. Under lørdagens løp satset Berthelsen på regndekk.

– Lørdagens kjøring var ren lotto. Vi valgte å satse på regndekk, men det viste seg å være dumt. Det ble tørrere enn vi antok og de som valgte tørrværsdekk hadde en stor fordel. Vi var de raskeste av de som valgte å kjøre på regndekk, og det er jo noe å ta med seg, forklarer Berthelsen. Sørlendingen kjørte inn til en sjuendeplass på lørdagens løp, og i søndagens løp endte han på 11. plass. Selv om toppresultatene uteble hadde ikke Berthelsen forventet pallplass i første løp.

– Vi var realistiske før det første løpet, og jeg hadde håpet på en plass mellom fem og ti. Det fikk vi til og da er jeg godt fornøyd med helgen. Det viktigste for meg var å få bekreftet at hode og kropp fungerer og det gjorde det perfekt, og jeg vet at vi kommer til å kjempe om topplasseringer i løpet av sesongen, sier Borg-føreren.

Jobbe hardt videre
Det er nå rundt 14 dager til den første NM-runden kjøres på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. Den tiden skal Carl Berthelsen bruke på å finjustere sykkelen og trene mentalt.

– Vi fikk en utrolig fin gjennomkjøring på Falkenberg denne helgen, men nå må vi rette fokus fremover. Vi skal prøve å få trent mer på sykkelen og jeg må jobbe mer med den mentale treningen. Det blir viktig å finne roen i kjøringen, og det må jeg fokusere mer på, sier han og legge til.

– Men det som er utrolig gledelig er at jeg har fått tilbake godfølelsen og lysten til å kjøre fort på sykkel. Jeg gleder meg som en guttunge til å kjøre konkurranse igjen. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å holde følge med de raskeste fremover, og jeg vet at vi har tempoet inne, sier Suzuki-føreren.

Resultater Race 1 Falkenberg: http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1495555
Resultater Race2 Falkenberg: http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1498584

Comments Closed