KTM satser stort i Pro Superbike 2010

Del:

Denne sesongen slår KTM til med tre førere som får hvert sitt leketøy, nemlig en KTM 1190 RC8R.Av: Mona Forsnes


KTM-Andreas-Nylund_1268297414_250x375.jpg

Andreas Nylund

Andreas Nylund, Sverige kjørte for KTM i fjor også og har takket ja til en ny sesong sammen med KTM teamet.

Både temaet og Andreas Nylund er fornøyd med resultatene fra i fjor, der det ble en oppbyggingsfase for motorsykkelen (ny i racingsammenheng).

På tampen av sesongen i fjor, kjørte han fortere enn noen gang tidligere og det er godt gjort på en ukjent sykkel.

KTM-Lukas_Ockelfelt_1268297565_250x377.jpgLukas Ockelfelt

Ny i teamet er unggutten Lukas Ockelfelt, Sverige, 19 år og innehar et stort og lovende talent som tidligere har vært med i Superstock og Pro Superbike.

Dessverre ble han i fjor plaget med betennelse i hjertemuskulaturen og mister derfor mange treninger og konkurranser.

Til tross for dette, klarte han å avslutte med en 16 plass i Pro Superbike.

KTM ser dette som veldig lovende når man tenker på hva han kan gjøre når han er frisk.

KTM-Russell_Holland_1268297602_250x372.jpgRussell Holland

Russell Holland, Australia er en roadracingproff og fikk i 2006 en andreplass i den Australske Superbike serien, til tross for at han kjørte i et privat team.

I 2008 konkurrerte han i FIM Superbike World Championship og hadde som beste resultat, en niende plass ved Phillip Island som beste resultat.

Teamsjef for Pro Superbike 2010, er Peter Johansson. Han er Sveriges mest meritterte motocross fører og har konkurrert i VM i mange år. Nå blir det en ny sport for Peter som går fra sand til asfalt med roadracing. At Peter ble teamsjef for Pro Superbike, tror KTM det blir et løft, til tross for at sporten er ulik den har drev med tidligere. Peter vet hva som kreves for å lykkes i sport og dette drar han med seg inn i den nye sporten.

Det er også endringer innen motorsykkel fronten. Siden Pro Superbike har byttet til IDM-reglementet, byttet også KTM til RC8R motorsykler som er rigget riktig i henhold til de nye reglene. Store deler av utviklingen er gjort i samband med KTMs deltagelse i den tyske IDM serien i fjor, der KTM s fører Stefan Nebel tok en andreplass.

Andreas Grieger er KTMs racing Engineer og er selvfølgelig fullt utdannet på syklene men temaet har også full support fra KTMs racingavdeling ved fabrikken i Østerrike. Så man må vel påstå at de er godt forberedt til den kommende Pro Superbike sesong.

Comments Closed