Lukeparkering på 1-2-3

Del:

På vinteren er de fleste av oss motorsyklister bilister og noen av oss nordmenn sliter med det samme problemet som i England selv om de fleste nekter for at de har slike problemer når de er bilister og må lukeparkere. Av: Mona Forsnes

Løsningen på en perfekt lukeparkering har selvfølgelig blitt forsket på i England og her er den enkle løsningen. Et samarbeid mellom bilprodusenten Vauxhall Motors og den britiske matteprofessoren Simon Blackburn var alt som skulle til.

Men, det er selvfølgelig et men her, den er en smule innviklet å regne ut denne formelen..

Ta med deg kladdeark og kalkulator ut til bilen (helst inne i en oppvarmet garasje siden det kan ta litt tid)og finn så ut vinklene på bilen og dimensjonene på bilen og så er du i gang.

Vauxhall gjorde en undersøkelse tidligere som viste at så mye som 57 % av de engelske bilistene mangler tro på sin egen ferdighet når det gjelder lukeparkering. De norske bilistene har kanskje bedre tro på seg selv enn sine engelske bilister men ligger kanskje ikke så langt unna. Så mye som 21 % igjen av disse kjørte heller videre til en dyrere eller en enklere parkeringsplass enn å gjøre et forsøk på å lukeparkere.

Formelen regner ut nøyaktig hvor stor luke som er nødvendig for at en bil skal få plass.

lukeparkering_1261474801_1261474811.jpg

Kilde: abcnyheter.no

Comments Closed