LYDLØS MOTORSPORT – NYTT MESTERSKAP!

Del:

Pål Anders Ullevålseter er en av utøverne som skal være med å kjøre lydløst i helgen på Karmøy som blant annet skal satse på fornybar energi.Av: Mona Forsnes

MC avisa kan informere oss om at et nytt Skandinavisk ECO mesterskap med bruk av ny miljøvennlig teknologi er under lansering. Det blir et LYDLØST og KARBONFRITT mesterskap. Sportssjef i Norges Motorsport Forbund (NMF) og Sportskommisjonær i Federation Internationale de Motocyclisme (FIM), Anders Minken, kommer til Karmøy og informerer om det nye mesterskapet i Green Racing.

FIM var det første internasjonale idrettsforbundet som inngikk et forpliktende samarbeid med FNs miljøprogram. Nasjonalt samarbeider NMF med miljøorganisasjonen Zero om et annet stort sommerarrangement som vil få stor oppmerksomhet.

Motorsporten blir en viktig pådriver for utbredelsen av ny miljøvennlig teknologi. Pål Anders Ullevålseter, tidligere verdensmester i Ørken Rally og nr 2 i årets Dakar Rally vil vise en forsmak på hvordan vi kan forvente oss lydløs motorsport. Dette blir i samme løypetrassé som han dagen etter skal delta i Norgescup i Enduro med konvensjonell motorsykkel.

Lydløs motorsport er en uvant opplevelse og kontroversielt for mange. Lørdagens arrangement med vanlige motorsykler vil stå i kontrast, og blir definitivt ikke lydløst!

Karmøyregionen satser tydelig på fornybar energi med Marin Energi Testsenter (MET) og Hywind. Verdens første fullskala flytende vindturbin. Flere aktører har konsesjon for slik virksomhet utenfor Karmøy. Også motorsportmiljøet satser på maksimal synergi med den regionale satsningen, og arbeider med en visjon om å etablere verdens første motorsportanlegg drevet av fornybar energi.

Comments Closed