NM-Finale i RoadRacing til helga

Del:

Oslo Motorsport Klubb inviterer til NM-finale i roadracing på Rudskogen Motorsenter, Rakkestad den 5. – 6. september 2009

Årets norske roadracing-sesong avsluttes med dobbel runde i de tre NM-klassene under Rudskogen Racing Festival til helgen. I Superstock 600 er mesteren allerede klar, men det gjenstår å kåre vinnerne i Superbike og 125 GP.

Superbike
Kai Børre «Bølla» Andersen fra Bekkestua har vunnet alle NM-heatene i Superbike-klassen han har kjørt i år. På grunn av deltakelse i den tyske IDM-serien har han ikke kunnet stille i alle NM-løpene, men til helgen er han på plass på Rudskogen for å sikre seg NM-gullmedaljen.

Kim Arne Sletten fra Mo i Rana ligger 29 poeng bak Andersen i poengsammendraget før finalehelgen, og han kommer til å gi alt for å forsvare mestertittelen fra i fjor. Norvald Haaland fra Moss ligger som nr. tre i NM foran helgen, men han har mulighet til å avansere til sølvplass.

Ole Bjørn og Tor Erik Plassen fra Sande i Vestfold er med i bronsekampen, og en av forhåndsfavorittene i årets NM, Carl Berthelsen fra Kristiansand, er tilbake på banen etter en sesong med sykdom og skader.

125-klassen
Henning Flathaug fra Oslo leder 125GP foran Joakim Gulliksen fra Skreia. Flathaug har 29 poeng til gode til Gulliksen, og dermed er heller ikke 125 racer-klassen avgjort før finaleløpene. Lillebror Flathaug, Kenneth, ligger an til bronsemedalje, men kan bli utfordret av Lillestrøm-jenta Ingrid Sandum.

Superstock 600
I Superstock 600 har Helge Spjeldnes fra Otta allerede gullmedaljen i lomma. Han har vært i en klasse for seg gjennom sesongen og ligger hele 77 poeng foran nestemann, André Dizerens fra Gjøvik. Alf-Georg Joranger fra Holmestrand er en rask fører som vil utfordre Dizerens i kampen om sølvet i 600-klassen.

Halden-jenta Caroline Olsen vil gjøre debut i Superstock til helgen. 19-åringen har gjort en prestasjon som ingen kvinne i Norge har klart tidligere, nemlig å vinne en åpen klasse roadracing. Etter at hun ble norgescupvinner i Rookie 600 med stor margin skal hun nå for første gang konkurrere som A-fører i en NM-klasse.

Lørdag er det to kvalifiseringsomganger, som bestemmer startposisjonene i søndagens finaler. Begge racene i NM-klassene går søndag, med første start kl. 1300. Gridshow med presentasjon av førerne er kl. 1200. Det er også et løp i rekruttklassen 125 junior, som starter kl. 1100.

Comments Closed