Til helgen kjøres NM finalen i motocross på Re Motorsport sin bane rett utenfor Tønsberg.

Det er altså til helgen det skjer det, er da MX folket skal kjøre om seier i selveste finalen eller om en sammenlagt for 2010.

Det har vært en bra sesong med flere som har kjørt meget godt i alle klasser, helgen er derfor på langt nær spikret for hvem som går av med seieren til helgen.

MX1
I MX2 klassen, 450, har det vært Jan Olav Lunewski som har dominert 2010. Han har kun en tredje plass, ellers har Jan Olav stått på toppen av pallen i hver runde. Sammenlagten skal nok derfor bli hard å få gjort noe med i MX1 så lenge Jan Olav holder seg på sykkelen og fullfører til helgen.
Peter Joahnsson og Kevin Stokke, henholdsvis andre og tredje sammenlagt har byttet litt på sine plasseringer i år, men Peter leder over Kevin med 9 poeng før helgens finale. Påfølgende 4 og 5 er det Andreas Gultvedt og Tony Gravdal som besitter.

MX2
I MX2 er det Kjetil Gundersen som har kjørt best sammenlagt i 2010. Han leder med hele 36 poeng og må kjøre inn på en dårligere enn 17 plass til helgen for å ikke vinne sammenlagten for 2010. Når det er sagt så har både Andreas Gultvedt, Kenneth Granlien, Petter Gulbrandsen og Even Heibye kjørt meget godt i 2010. Og hvem som går ut på topp til helgen er rimelig åpent. En meget spennende klasse å følge!

MX2jr
Kim Oiva Jarva leder MX2jr klassen med 15 poeng foran Petter Gulbrandsen og Nikolai Alvestad som har akkurat samme poeng før helgens siste runde. Even Heibye, vinner av MX2jr i 2009 hadde ikke dagen med seg på Lunner forrige runde og tapte derfor viktige poeng for å slåss om sammenlagten i 2010. Tor Erik Hagen ligger på en sammenlagt 5. Ut fra de foregående rundene er det ganske så åpent hvem som kommer ut på topp under helgens runde.

MX85
I MX85 er det Magne Klingsheim som ligger foran Lasse Christoffersen med 16 poeng. Marco Matre, Willianm Havsgård og Håkon Engan Karlsen følger på etter Lasse om sammenlagten. I MX85 har det vært Magne Klingsheim som klart har kjørt best i 2010.

MX Damer
Dame klassen har vært dominert av Marie S. Pettersen fra Alta bortsett fra ett heat i år har hun kjørt inn til seier i alle heat – meget bra kjørt! Petra Kåre fra Sverige følger på en andre plass 34 poeng bak Marie. Stin Haakenstad, Jannike Rabban Hellem og Ida Ø. Solli følger etter ned til 5 plass sammenlagt før helgen.
Katrine Rye Holmboe måtte avstå en runde og har derfor ikke mulighet om sammenlagten i 2010 desverre. Men Katrine har gitt Marie hard kamp når de har møtt hverandre på banen. Hvem som går ut på topp til helgen er derfor meget spennende i dame klassen.

Program NM finalen
Da er programmet på plass, det kan lastes ned fra PDF knappen under.

Er du publikummer så begynner tidskval kl 0830 med MX85 på lørdag og går frem til første finale heat for MX2 kl. 1300.

Søndag starter trening kl 0830 og første heat MX1 kl. 1305.

Kilde: Motox

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss