FÅR ROS: NMCU - her representert ved generalsekretær Morten Hansen - får velfortjent ros av MC-bransjen for sitt arbeid med avgiftsreduksjon på motorsykkel.

FÅR ROS: NMCU – her representert ved generalsekretær Morten Hansen – får velfortjent ros av MC-bransjen for sitt arbeid med avgiftsreduksjon på motorsykkel.

 

Norsk Motorcykkel Union (NMCU) får velfortjent ros av MC-bransjen for fabelaktig arbeid med å få ned avgiftsnivået på motorsykler.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Som kjent arrangeres det MC-messe på Lillestrøm denne helgen (6-8. mars), og det er i Messeavisen motorsykkelbransjen kommer med hurrarop til NMCU.

 

– IKKE FULLROST NOK

– Jeg kan ikke få fullrost NMCU nok, skriver Arve Lønnum i Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) i en artikkel om hvordan NMCU, MCF og regjeringspartiene jobbet frem avgiftsreduksjonen som ble en virkelighet fra 1. januar i år.

 

AVGIFTENE SKAL YTTERLIGERE NED

I artikkelen avslører Arve Lønnum at både NMCU og MCF jobber for at avgiftene skal ytterligere ned. Lønnum er klar på at han forventer ytterligere avgiftsreduksjon for 2016, basert på at opplysninger om CO2 utslipp som blir tilgjengelig fra 2016 og at det derfor vil være både logisk og rettferdig at bil og motorsykkel beskattes likt basert på målte verdier. MCF har, i samarbeid med NMCU og politikere som styres av fornuft i stedet for prinsipper, fått til noe vi bare har kunnet drømme om tidligere. Reduksjon i avgifter basert på logisk og saklig argumentasjon er nå et faktum, og vi kan forvente ytterligere nedgang dersom ønsket om avgiftsmessig likestilling med bil oppnås.

 

VIKTIG PRINSIPP

I artikkelen skriver Lønnum også følgende:

«Det som er vesentlig, er imidlertid ikke at MC-kjøpere sparer en del kroner. Langt viktigere er det at MCF og NMCU har fått politisk aksept for sine argumenter, og at motorsykkelen ser ut til å kunne bli betraktet som et legitimt og miljømessig gunstig transportalternativ i fremtidig planlegging av samferdselspolitikk».

 

Hele artikkelen leser du enten i messeavisen, eller her

NMCU sine hjemmesider finner du her. De trenger alltids nye medlemmer for å fortsette sitt grundige arbeid for norske motorsyklister. Du kan også besøke NMCU på stand C01-10 på MC-messen på Lillestrøm.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss