Pressemelding NMF

Etter at statsbudsjettet ble lagt frem, har Valle kommune fått tilslutning til midler til folkehøyskole med motorsport som spesialitet. Skolen får tilskudd på 4 millioner kroner i året, som går til å dekke driftskostnader.

Det er Setesdal Folkehøyskole i Valle Kommune vi snakker om. Dette blir den første motorsportskolen i Norge og Norden for øvrig.

Av: Mona Forsnes

Ordfører i Valle, Bjørgulv Sverdrup Lund jubler for skolen.
Valle har jobbet for dette i fem-seks år. En stor jobb er gjort, med egen prosjektleder og mye lobbyvirksomhet og vi har hatt tverrpolitisk god hjelp på oppløpssiden, sier ordføreren.

I oppstarten vil skolen ha kapasitet til 40 elever, men kommunen skal oppgradere bygningsmasser og utvendige arealer for å sørge for at blir et kvalitetstilbud.

Selve kjøringen vil være på Åraksøyene sør for Rysstad. Området er allerede regulert og brukt til motorsport. Skolen for øvrig vil ligge i Valle sentrum, i det eksisterende skoleområdet.

Skolen vil gi et titall arbeidsplasser, noe som i vår målestokk er mange. Ikke minst er dette et segment vi ikke har nå, noe som betyr at vi får større bredde, og kan trekke til oss flere innbyggere.

Skolen ønsker å satse både på bredde og topp. De ønsker elever som har fullført ungdomsskolen og eldre. Skolen tilbyr grenene Motocross, Snøscootercross og Trial. Skolestart blir august 2010

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss