Norge med i MotoGP

Del:

Flere av oss nordmenn har fått med oss at det unge talentet Sturla Borch Fagerhaug har fått plass i 125 klassen i MotoGP og dette gjør oss (hvertfall meg) stolt over å være norsk.Av: Mona Forsnes

Bare 14 år gammel vant han den norske 125cc Junior Cup og ble Norges yngste Road Racing fører.

Sturla kommer fra Heggedal og skal kjøre for Team Air Asia- Sepang International Circuit. Sammen med Muhammad Zulfahmi utgjør han juniorsatsingen i det italiensk-baserte World Wide Race Team.

Med fire wildcards i fjor har han allerede blitt kjent med noen av banene han skal besøke i år.

– Det blir veldig spennende og ekstra spennende blir det å starte med det spektakulære flombelyste nattløpet på Losail International Circuit som ligger I Qatar. Jeg er fornøyd med forberedelsene til sesongen. Målet er å være inne blant de ti beste i enkelte løp, men det blir tøft. Her er det mange gode førere. Det er første gang jeg kjører på denne banen og det er alltid spennende, sier Sturla Borch Fagerhaug.

Sesongoppkjøringen har Sturla hatt i Spania med tre offisielle tester. Både Sturla og teamet er veldig godt fornøyde etter at nordmannen ligger inne blant de 15 beste. Det betyr at han ligger godt an i kampen om VM-poengene.

Et annet poeng er at Sturla nå går inn i sin første VM-sesong i 125-klassen, som den første nordmann noensinne. Det har vært målet hele veien siden han som fire-åring startet med flaskepanting for å finansiere sin første motorsykkel.

Alle treninger, kvalifiseringer og søndagens race fra Qatar sendes direkte på Viasat Motor.

Blir mange løp av å få med seg denne sesongen

Kilde: MotoGP

Comments Closed