Motocrosskongen Kenneth Gundersen (28) fra Lillestrøm ble søndag årets svenske mester i motocrossens MX1.

Han avgjorde mesterskapet til sin fordel da han vant søndagens første av to SM-heat i Västerås. Det er andre gang i karrieren at Kenneth Gundersen vinner det åpne svenske mesterskapet. Tidligere i år ble han norgesmester i den samme klassen, og har nå ni NM-titler i beltet.

Tekst: Roy Hovdan | Foto: Jerry Karlgren

Kenneth Gundersen, som hadde beste kvalifiseringstid, fikk velge posisjon på startgrinden først. Totalt var det førti førere til start. Da starteren la ned grinden, kom Kenneth gjennom første sving som nummer to, etter svenske Andreas Hultmann. Kenneth la seg på bakhjulet til svensken, men kongen av skandinavisk motocross var oppe og utfordret Hultmann ved flere anledninger gjennom løpet.

– Jeg visste jo at jeg hadde mesterskapet i lommen hvis jeg kom inn blant de åtte beste i heatet. Derfor valgte jeg å trygge andreplassen fremfor å risikere noe ved å kjøre tidlig forbi, forklarte Kenneth etter heatet. Gundersen lå bak og kontrollerte sin konkurrent helt til siste runde. Da gjorde Kenneth en dristig manøver, overtok teten og var den første til å ta målflagget i Västerås. Dermed kunne Gundersen ta SM-tittelen med hjem til Norge.

I søndagens andre SM-heat tok Kenneth Gundersen teten fra start. Ved halvkjørt løp hadde han opparbeidet en ledelse på rundt tjue sekunder. Men en regnvåt og glatt bane tvang Kenneth til ufrivillig nærkontakt med svensk jord etter en plutselig og ufrivillig avstigning fra Yamahaen. Kenneth gikk det bra med, men sykkelen var ikke kjørbar etter velten. Derfor måtte Kenneth bryte heatet fra tet-posisjon. Slik fikk Andreas Hultmann den heat-seieren servert på sølvfat.

På sin Yamaha har Gundersen dominert den svenske mesterskapsserien hele sesongen. Av tolv tellende heat har han vunnet ni, fått en andreplass, blitt diskvalifisert fra seier en gang og brutt et heat.

Jan Olav Lunewski fra Lier var den tiende beste føreren i dagens SM-runde i Västerås.

Førstkommende helg skal Kenneth Gundersen til Frankrike og debutere i enduro-VM. Støtteapparatet rundt Gundersen mener han har gode muligheter til å hevde seg i denne disiplinen.

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss