Ny heatseier til Kenneth Gundersen i motocross-NM søndag

Del:

Kenneth Gundersens utklassinger i lørdagens Motocross-NM i Hemne var ingen tilfeldighet. Også søndag viste Motocross-stjernen Kenneth Gundersen (27) at så lenge sykkelen går, så er det ingen her i landet verken over eller ved siden av den tidligere VM-rytteren.Av Roy Hovdan

Det ble en klar seier med sytten sekunders margin i dagens andre NM-heat for 250 ccm (MX2) sykler. I det første heatet tok Kenneth ledelsen fra start, men på den niende runden sa kjøretøyet takk for seg og Kenneth rullet korteste vei til depoet. Der stod pappa Morten klar med verktøykassa for å forsøke å gjøre sykkelen kampklar til neste heat.

Som vi allerede har avslørt gikk alt etter oppskriften i andreheatet. Kenneth får med seg tjuefem nye NM-poeng for den seieren. Bak seg på resultatlisten ser han Remi Nyegaard og Jan Olaw Lunewski. De to sistnevnte leder også NM-serien i sammendraget etter at to av fire NM-runder er kjørt, Kenneth Gundersen avanserer opp til åttendeplassen (uoffisielle beregninger) i NM-sammendraget for 250-klassen.

– Jeg er kjemepefornøyd med egen innsats i det andre MX2-heatet. Selvfølgelig er jeg er skuffet over at jeg brøt et heat, og ikke fikk et eneste poeng med meg derfra. Men da motoren stoppet midt mellom start og mål, var det game over for meg. Slik er motocross! Fysisk og psykisk knallhardt, og en røff utfordring for syklene. I dag var ikke de tekniske marginene på min side i det første heatet, men jeg reiste kjerringa i heat to. Da hadde jeg full kontroll hele veien og kunn safe inn på slutten, konkluderer Kenneth Gundersen. Lørdag tok han sin tredje og fjerde strake NM-heatseier i MX1 (450 ccm sykler). Han vant lørdagens to heat suverent med henholdsvis 33 sekunder og over ett minutt!

Kenneth Gundersen, som har tatt mål av seg å vinne to NM-titler i år, leder også det åpne svenske mesterskapet etter å ha vunnet alle SM-rundene hittil i år. Det gir ham favorittstempelet når han skal skal kjøre SM i Tibro kommende helg. Målet er selvfølgelig to nye heat-seiere og enda flere svenske mesterskapspoeng.

Første helgen skal Kenneth kjøre VM-runden i Uddevalla, etter å ha vært borte fra VM-kjøring på grunn av skader de siste par åra.

Comments Closed