Ullevålseter-2013-Qatar-1

 

Dagens etappe var på 416 kilometer og et hardkjør ble det og bommer man, straffer det seg fort.

 

Pål Anders Ullevålseter tok 3.-plassen også på 2. etappe i Sealine Cross Country Rally 2013 i Qatar. Ullevålseter slo sammenlagtleder Marc Coma med neste 4 minutter på dagens etappe, og ligger i sekundstrid nå på 4. plass i sammendraget. Det er kun 14 sekunder som skiller de 4 beste sammenlagt – etter over 800 kilometer med kjøring.

 

I sammendraget leder Coma, 3 sekunder foran Paulo Concalves, 8 sekunder foran Jakub Przygonski, og altså 14 sekunder foran vår mann.

 

Pål Anders Ullevålseter om dagens etappe:

– Jeg holdt følge med de beste hele veien i dag, og bestemte meg tidlig for at jeg skulle dra fra på de siste kilometerne før mål og ta etappeseieren. Absolutt alt gikk etter planen helt til jeg kom til siste «checkpoint» som var rett før målgang. Jeg dro fra ca. 5 kilometer før mål, hadde mellom 20 og 30 sekunder på de andre, men så kjørte jeg feil vei igjennom siste checkpoint og måtte snu. Da de andre kom bak meg å så at jeg måtte snu, gjorde de det motsatte av meg og slo meg på målstreken.

 

– Likevel en veldig god dag for meg sammenlagt. Og i morgen har jeg startnummer 4 som gjør at jeg kan jage de samme gutta bakfra igjen. Dette blir et bikkjeslagsmål med bare 14 sekunder som skiller etter så mange kilometer og timer i ørkenen, sier skuffet optimist (!)

 

Gårdagens etappe ble beskrevet slik av Ullevålseter:

– Det er supertøffe forhold her nede, blant annet fordi navigeringen er kjempevanskelig. Det går veier hit og dit og overalt, og plutselig kan de slutte uten forvarsel.

 

– Det er 60 grader i sola og 40 i skyggen. Når man står og jobber med terrenget hele dagen, blir man mildt sagt svett. Jeg er imidlertid veldig fornøyd med at jeg klarte å knive med Coma og er fornøyd med pallplassen. Det er en fordel å ha holdt på i gamet en stund.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss