Nytt MC-verksted i Ålesund

Del:

Egentlig skulle Åsmund Sætre starte å jobbe på Nordsjøen. Etter å ha jobbet som MC-mekaniker i byen i godt over 10 år, sa han opp jobben sin, tok sikkerhetskurset for å kunne starte på jobb i Nordsjøen og tenkte han kunne skru litt MC i ukene han var ”på land”.

Så kom ”finanskrisen”, og Åsmund Sætre fikk ingen jobb i Nordsjøen. Det ble starten for Sætre MC-service i Ålesund.

Midt i sentrum fant han et verkstedbygg som sto tomt. Bygget er opprinnelig fra 1907, og kan bære preg av litt mangelfull vedlikehold.

Billig husleie og sentral beliggenhet i svært nært sentrum var viktig for meg da jeg skulle starte opp eget firma og MC-verksted sier han selv om valget av lokaler. Kundemottaket har han pusset opp selv med god hjelp fra venner og familie. Verkstedlokalene har fått oppgradert kjøreport og så måtte det installeres toalett.

Artikkelen fortsetter under bildene

smsc_fasaden_1237381675_1237381746.jpg

Midt i Ålesund sentrum bak en anonym fasade holder Sætre MC-service til.

smsc_05_1237381675_1237381800.jpg

Åsmund Sætre forteller engasjert fra en MC-tur.

Det koster utrolig mye selv å starte opp et lite verksted, og det aller meste av sparepengene forsvant med innkjøp av verktøy, slitedeler, tennplugger og olje og annet som er helt nødvendig for selve verksted-driften.

I dag er jeg utrolig glad for at jeg kun har et verksted og ikke har et stort lager med sykler, klær og annet som er fjorårsmodeller sier han. Etableringen har han faktisk klart uten å pådra seg gjeld.

For Sætre MC-service er kun et verksted. Her selges verken nye sykler, klær, hjelmer eller annet tilbehør. Men skrur du selv, får du nok sikkert kjøpt olje, filter og tennplugger i butikken som består av kontorpult, skinnsalong og kaffetrakter.

Her er alle velkommen innom for å ta en MC-prat og kaffe hvis da ikke kameraten, John, som går som fast inventar imellom kjørerutene for Posten, har tømt trakteren.

smsc_04_1237381674_1237381871.jpg

Kundene har så smått funnet tak i han Åsmund mens John sniker seg ut på verkstedet med kaffekoppen.

I verksted-delen av lokalene står det i dag 8-9 sykler som skal utføres service og reparasjoner på. Han harå kjøpt to vrak som skal gjøres som nye igjen før de selges. Det å drive for seg selv er mye arbeid. Heldigvis er kona økonom og tar seg av mye av papirene og regnskap sier han mens Kawasakien på løftebordet demonteres. For det er Japanske sykler som Åsmund kan.

Honda og Suzuki ligger hans hjerte nærmest etter 13 år som mekaniker på merkene. Men også Kawasaki og Yamaha er hjertelig velkommen innom hans autoriserte verksted.

Jeg legger stor vekt på min egen kompetanse i arbeidet mitt og tar selvsagt alle kurs jeg må ha og trenger for å opprettholde både kompetansen og for å kunne gjøre et godt nok arbeid for mine kunder. Det er og viktig for meg å være et autorisert MC-verksted sier Åsmund.

Åsmund Sætre ser også frem mot mer vår og sommer nå og håper at så mange som mulig stikker innom verkstedet hans både for service, kaffe og en prat. Til høsten ønsker han å tilby vinterlagring av sykler for sine kunder, imens skrus det sykler som bare Åsmund kan.

smsc_02_1237381675_1237381949.jpg

Sætre MC-service finner du på www.smcs.no

Comments Closed