berthelsenrmf04

 

Årets norgesmester i klassen Superbike har gjestet det åpne, internasjonale tyske mesterskapet (IDM) i helgen. Det ble en blandet opplevelse for Carl Berthelsen på Hochenheimring.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I det tyske mesterskapet kjører klassen Superbike og Superstock 1000 sammen, og de kjører to løp på søndag – slik man tidligere også gjorde i World Superbike. Hochenheimring viste seg fra sin beste, solrike side da Carl og resten av feltet sto på startstrek før det første racet.

 

GOD START

Berthelsen sier selv Facebook-siden til Team Suzuki Norway at han var relativt fornøyd med selve starten, og kom ut av sving to som 15. mann. Men i følge samme Berthelsen var han litt «het i toppen», gjorde noen småfeil underveis. Dette resulterte i at han ikke var så fornøyd med verken utførelse eller plassering etter målgang. Han endte som nummer 17 totalt, men som nummer fire (av ni startende) i klassen Superbike.

 

BEDRE START

Til løp nummer to hadde teamet lagt om til et litt mykere bakdekk, og Berthelsen hadde umiddelbart en god følelse.

– Jeg fikk en enda bedre start enn i det første løpet, og var betydelig mer fokusert, sier han til Team Suzuki Norway. Godfølelsen gjorde at han begynte å kjøre mer aggressivt.

– Jeg følte virkelig at jeg kunne følge de helt i front, og forbedre min egen posisjon, forteller den norske føreren.

 

FULL STOPP

Men slik gikk det dessverre ikke. Nordmannen var i «full attack mode» som han beskriver det, da han i en hard innbremsing på runde fire regelrett ble «torpedert» av en fører som kom bakfra. Knall og fall, men Suzukiføreren som kjører for Borg kom heldigvis uskadet fra det.

– Jeg fikk i alle fall virkelig krasjtestet skinndressen min.Å skli 50 meter bortover asfalten setter virkelig skinnet på prøve, sier han og smiler.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss