NM-Berthelsen-2013-1

 

Det meste fungerte perfekt for Superbike-fører Carl Berthelsen under NM-åpningen i roadracing på Rudskogen Motorsenter.

 

Roadracingfører Carl Berthelsen kjørte inn til en seier og en tredjeplass under NM-åpningen på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. Suzuki-føreren fikk dermed en god start på årets norgesmesterskap.

 

–       Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig godt fornøyd med sesongstarten. Vi er godt forberedt og vi har fullt fokus på et godt resultat både i NM og ikke minst i nordisk mesterskap, sier Suzuki-føreren som ligger på andreplass i NM-sammendraget etter helgens NM-runder. Leder gjør Daniel Kubberød som kjørte inn til en førsteplass og en andreplass.

 

–       Jeg tror det blir jevnt om årets NM-tittel i Superbike, og det blir veldig moro. Men vi skal ikke gi ved dørene. Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være med å kjempe om kongepokalen som deles ut på Rudskogen i september, sier Berthelsen.
Vil kjøre raskere

 

Det gikk svært fort på Rudskogen Motorsenter denne helgen, og det ble satt flere nye banerekorder i løpet av NM-helgen som ble arrangert av Borg MC-klubb. Den nye banerekorden ble satt av Norvald Haaland med tiden 1.26.270. Berthelsens raskeste tid var på 1.26.402. Men Berthelsen tror at rekorden vil bli slått ytterligere allerede i september.

 

–       Jeg er sikker på at med perfekte forhold under NM-finalene i september vil det gå enda raskere. Jeg tror vi vil kunne se 1.25 tallet da, sier han. Selv mener Berthelsen at han må finslipe flere av svingene på nasjonalanlegget før det kan gå riktig fort rundt den 3,2 kilometer lange traseen.

 

–       Jeg har noen partier der det går veldig raskt, men jeg har også partier der jeg har mer å hente. Spesielt slet jeg gjennom den gamle langsvingen og den nye langsvingen T2. Jeg kjørte også litt trangt igjennom gamle depotsvingen. Når jeg får disse svingene til å sitte vil jeg kjøre enda raskere, sier superbike-føreren.

 

NM-Berthelsen-2013-3

 

Finland neste
Allerede 15. og 16. juni kjører Carl Berthelsen andre runde i det nordiske mesterskapet på Alastaro i Finland. Første runde i nordisk ble kjørt på Anderstorp i Sverige i begynnelsen av mai, og der fikk Berthelsen med seg en tredjeplass og en sjuendeplass. Dette var første gang Suzuki-føreren var på den svenske Grand Prix-banen.

 

–       Jeg har kommet veldig godt i gang i begge mesterskapene, så jeg gleder meg til en ny runde om 14. dager. Jeg føler meg i veldig god form, og hele teamet gjør en fantastisk jobb. Så jeg har veldig tro på et godt resultat i Finland, forteller han. Motorsportanlegget Alastaro som ligger en times kjøring unna havnebyen Åbo.

 

Teamkompis til Carl Berthelsen i Team Suzuki Norway Remi Aukland gjorde også en meget fin innsats under NM-åpningen på Rudskogen Motorsenter. Aukland kjørte inn til en sterk fjerdeplass i det første løpet i Superstock 600. Aukland måtte bryte den andre løpet.

 

Resultater løp 1: http://www.mylaps.com/en/classification/2699460
Resultater løp 2: http://www.mylaps.com/en/classification/2698989

 

NM-Berthelsen-2013-2

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss