Øvelseskjøring

Del:

Hva med å hjelpe de unge håpefulle med å kjøre opp til lett MC? Eidsvoll motorsykkelklubb er ikke redd for en utfordring og de legger nå til rette for å hjelpe de unge jentene og guttene.Av: Mona Forsnes

Prosjektgruppen består av en gjeng voksne som stiller som ledsagere og gir gode råd. Dette er ment som et supplement og skal selvfølgelig ikke erstatte den obligatoriske kjøreopplæringen.

I sin alminnelighet skal ledsageren sitte på med oppkjøringskandidaten, begge skal ha på seg gul vest med L på ryggen, og begge skal være utstyrt med toveis kommunikasjon. I de tilfellene der kandidatens motorsykkel har tillatt total lasteevne mindre enn kandidat og ledsager veier til sammen, eller motorsykkelen er registret for kun en person, er det tillatt å ledsage på egen motorsykkel.

Vi i redaksjonen vil gjerne spre denne godnyheten videre og kanskje er det flere av oss voksne som kan stille opp i samme regi for å hjelpe vår håpefulle, slik at lappen bli billigere og de unge etablerer kontakt med en klubb som eksisterer og kan ta de inn i varmen.

Følge med på prosjektet tilEidsvoll motorsykkelklubb og se om dette kan være noe for din MC-klubb.

Regelverket for øvelseskjøring, finner du på Statens Vegvesen

Kilde: Eidsvoll MC-klubb

Comments Closed