Piaggio MP3 HyS hybrid straks produksjonsklar

Del:

Piaggio er blant de som tar miljøet på alvor.

Hybridutgaven av trehjulingen MP3 HyS skal nå snart være klar for produksjon, og kommer trolig på markedet i løpet av sommeren.

MP3 HyS hybriden er blant annet et resultat av investeringer og utvikling gjort for de 150 millioner Euro som Piaggio-gruppen tidligere i år fikk i lån fra den Europeiske Investeringsbanken. Lånet skal først og fremst brukes til utvikling og forskning av mer miljøvennlig fremdrift, og dette er første produkt i så måte fra Piaggio.

MP3Hys Hybrid har den samme 250 kubikk-motoren som i den vanlige MP3. I tillegg har den elektromotor og batteridrift. Ved kjøring på kun elektrisk kraft er rekkevidden 20 km.

Piaggi har kjørt motorene sammen som en parallell hybrid så de bensinmotoren og elektromotoren arbeider sammen. Elektromotoren bidrar mye ved for eksempel akselrasjon. Resultatet er at HyS-utgaven av MP3 får raskere akselrasjon, redusert forbruk og redusert utslipp i forhold til standardutgaven.

Mp3 HyS kan kjøres i tre forskjellige motor-modus som føreren velger selv: kun bensindrift, kun batteridrift eller blanding. Opplading av batteriene skjer også ved oppbremsing, hvor energien som skapes føres til batteriene. Batteriene kan også selvsagt lades fra vanlig strømnett. Flatt battei tar 3-4 timer å lade opp.

Kanskje erdette også fremtiden til større sykler?

Relatert artikkel:
Piaggio MP3 Hybrid 3

Comments Closed